Şırnak'a hava harekatı

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'ndeki Düğün Dağı yakınlarında düzenlenen hava harekatında, PKK'ya ait barınak ve silah mevzileri imha edilirken, 15 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnaka hava harekatı
23 Ekim 2016 Pazar 16:36 tarihinde eklendi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada, dün 23'üncü Jandarma Sınır Tümeni'ne bağlı Şırnak 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin ve yanlarında geçici köy korucuları olmak üzere, Düğün Dağı güneyinde faaliyet gösteren ve kış hazırlıkları kapsamında bölgede bulunan PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonun devam ettiği belirtildi. 
 
TSK'nın açıklamasında, birliklerin yürüttüğü operasyonlar çerçevesinde bugün bugün saat 05:45 sularında PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandığı ve ilk anda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Ardından teröristlerin bulunduğu bölgeye topçu ve havanlarla ateş açıldığı ve bölgeye sevk edilen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının teröristlerin barındıkları alanı ateş altına aldığı ifade edildi. Uçakların taarruzu sonucunda teröristlere ait barınak ve silah mevzileri imha edilerek, şu ana kadar, ilk tespitlere göre, 15 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Yararlıların da olduğunun tespit edildiği belirtildi.