Şırnak'ta eroin ve kaçak telefon operasyonları

Şırnak'ta çeşitli tarihlerde 3 kilo 673 gram eroin, 120 şişe alkol, 10 bin 889 paket sigara ve 302 lüks cep telefonu ele geçirildi.

Şırnakta eroin ve kaçak telefon operasyonları
23 Ocak 2013 Çarşamba 19:38 tarihinde eklendi.

 

Bu olaylarla ilgili gözaltına alınan 6 kişi tutuklanırken, 3 kişi hakında ise adli işlem yapıldı.
 
Şırnak Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılıkla mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalar sonucu önceki gün yapılan yol uygulamasında durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta arama yapıldığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
 
"3 kilo 673 gram eroin ele geçirilmiş, konu ile ilgili olarak 2 şahıs yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. İlimizde faaliyet gösteren bir işyerinde de yapılan aramada gümrük kaçağı 120 şişe alkollü içki ele geçirilmiş, konu ile ilgili olarak 1 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. Ayrıca 21.01.2013 günü durumundan şüphelenilerek durdurulan bir başka araçta yapılan aramada, aracın kasasının tabanına gizlenmiş vaziyette 9 bin 200 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, bu olayla ilgili 2 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır."
 
Açıklamada, kaçak cep telefonu operasyonunda da Şırnak 13, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Batman ve Mardin illerinden 4 şahıs olmak üzere toplamda 17 kişi gözaltına alındığı belirtilerek, "Şahısların ev ve iş yerinde yapılan aramalarda piyasa değeri 300 bin TL olan 302 lüks gümrük kaçağı cep telefonu, bin 14 adet piyasa değeri yüksek gümrük kaçağı parfüm, bin 689 paket tanınmış markalarda gümrük kaçağı sigara, 3 adet cep telefonu, IMEI klonlama cihazı, 72 kilogram gümrük kaçağı çay ve bin 123 adet gümrük kaçağı puro ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu" denildi.

CİHAN