Şırnak’ta kepenkler kapalı

Abdullah Öcalan’ın Kenya'da yakalanma yıl dönümü sebebiyle Şırnak il merkezi ve ilçelerinde esnaflar kepenk kapattı. Cizre’de dün gece olaylar çıktı, sabah erken saatlerde ise Dörtyol kavşağında, otogar bölgesinde güvenlik güçleri olası bir eyleme karşı güvenlik önlemleri aldı.

Şırnakta kepenkler kapalı
15 Şubat 2014 Cumartesi 12:36 tarihinde eklendi, 1.863 kez okundu.

Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıl dönümü olan 15 Şubat protestoları başladı. 3 gündür Cizre’de sokak olayları devam ederken, bugün Şırnak il merkezi başta olmak üzere Cizre, Silopi, İdil, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde esnafın büyük çoğunluğu kepenk açmadı. Cizre’de dün gece olaylar çıktı. İdil Caddesi, Nusaybin Caddesi ve otogar bölgesinde toplanan bir grup gösterici sağa sola saldırdı. Yola barikat kurup geçen araçları durdurmaya çalışan göstericilere polis müdahale etti. Polise molotof bombası, havai fişek, el yapımı patlayıcı ve taşlarla saldıran göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan göstericiler geç saatlere kadar eylemlerini sürdürdü.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cizre’de dün gece yaşanan olaylara müdahale eden güvenlik güçleri Yafes Mahallesi’nde yapılan müdahale esnasında 3 eylemciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 3 şahsın sorgusu emniyette sürüyor. Ayrıca dün Nur Mahallesi’nde yapılan başka bir operasyonda yaklaşık 40 adet eyleme hazır molotof bombası ele geçirildi.

Öte yandan, Şırnak il merkezi ve ilçelerinde bugün kepenkler kapalı olduğu görüldü. Kepenkler kapalı olurken, olası bir eyleme karşı Cizre Emniyet Müdürlüğü belirli noktalarda güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca Cudi Mahallesi Mezbaha Sokak ve Nusaybin Caddesi otogar çevresinde küçük çapta olaylar başladı. 


CİHAN