Şırnak'ta ölen 7 kişi anıldı

27 Ocak 2012 tarihinde Şırnak'ta halı saha istinat duvarının çökmesi sonucu yaşamını yitiren 7 kişi, anıldı.

27 Ocak 2014 Pazartesi 20:28 tarihinde eklendi.

Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreninde, aradan geçen bir yıla rağmen 7 kişinin ölmesinde kusuru olan kimsenin adalet önüne çıkarılmamasına tepki gösterildi.

27 Ocak 2012 tarihinde Şırnak Merkezde halı saha istinat duvarının çökmesi sonucu 7 kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Bugün Şırnak’ta yaşamını yitirenleri anmak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi. 1 kilometre yürüyüş yapan yaklaşık 50 genç "Uğurum kapansın başka canlar yanmasın", "maçımız ölümle bitti", "bizim canımız yandı başkalarının yanmasın" sloganları atarak ölenlerinin isimlerinin yer aldığı siyah bir pankart taşıdılar.

Cumhuriyet Meydanı’nda grup adına basın açıklamasını okuyan Kerem Kabul, "Bizler bugün buraya geçen yıl birkaç kuruşa tenezzül edip demirinden ve çimentosundan çalınarak yapılan çürük halı saha duvarının yıkılmasıyla altında feci bir şekilde can veren kardeşlerimizi anmak, buna sebep olan kişi ya da kişileri kınamak için toplandık." dedi.

Olayın üzerinden bir yıl geçtiği halde kimsenin adalet karşısına çıkarılmadığını belirten Kabul sözlerine şöyle devam etti: "Halbuki gerçekte kanunlarla da belirlenmiş olan hayat hakkı kutsallığı hiçe sayılarak insanların vazgeçilmezleri haline gelmiş olan sporun yapıldığı bir tesiste, koruma duvarında yeteri kadar gerekli malzeme kullanılmamıştır.

Sağlam olup olmadığı denetimi yapılmadan hizmete açılmış ve ruhsat verilmiş olmasından ötürüde belediyede bu ihmalde pay sahibi olmuştur. Bizler olayda yaşamını yitirenlerin yakınları ve arkadaşları olarak kadere inanıyoruz ama olaydaki ihmalin sorumlularının da adalet karşısında hesap vermesini istiyoruz. Halı saha duvarının yıkılması olayında ihmali bulunan kim olursa olsun cezalandırılması için devletin ilgili makamlarını da göreve davet ediyoruz. Olayda yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımın ailelerine tekrar başsağlığı diliyoruz."

Basın açıklamasından sonra grup olayda yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret ederek dua etti.


CİHAN