'Sırrı' krizini Öcalan çözdü!

İmralı'ya giden Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan ın bugün yazılı açıklama yapacağı belirtildi.

Sırrı krizini Öcalan çözdü!
25 Haziran 2013 Salı 08:43 tarihinde eklendi.
BDP ’nin 7. İmralı ziyareti, Sırrı Süreyya Önder’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez veto edilmesi üzerine iki gün gecikmeli olarak gerçekleşti. 
 
Önder’in bir kez daha heyetten çıkartılması üzerine BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ‘kısıtlama olduğu’ gerekçesiyle adaya gitmeyeceklerini açıkladı. Ancak MİT’in devreye girmesi üzerine Öcalan, “Kimin geleceği süreçten daha önemli değildir” diyerek heyeti çağırdı. Heyetin bugün yazılı bir açıklama yapması bekleniyor. Demirtaş ve Pervin Buldan dün İmralı’ya gitti. Heyetin iki gün gecikmeli gitmesinin ardında ‘Sırrı’ krizinin yattığı ortaya çıktı. Önder’in yine veto yemesi üzerine Selahattin Demirtaş ve Buldan görüşmeye gitmeme kararı aldı. Demirtaş, Adalet Bakanlığı yetkililerine, “kimin yer alacağına bakanlığın karar vermesini kabul etmiyoruz” dedi. 
 
MİT devrede 
Krizin aşılması için MİT devreye girdi. MİT yetkilileri 23 Haziran’da İmralı’ya giderek, Öcalan ile görüştü. Bu görüşme krizin kilidini de aştı. Bu görüşmenin ardından Öcalan, Demirtaş ve Buldan’a çağrı mesajı gönderdi. Öcalan’ın, “kimin geleceği süreçten önemli değildir” diyerek heyeti davet ettiği öğrenildi. Öcalan’ın çağrısının ardından Demitaş ve Buldan İmralı’ya gitti. Heyet en son 7 Haziran’da Öcalan ile görüşmüştü. Öcalan’ın BDP heyetine, demokratik çözüm süreciyle ilgili kapsamlı değerlendirmede bulunacağı biliniyor. Demokratik çözüm sürecinde, PKK ’lıların sınır dışına çekilmesiyle tamamlanacak olan birinci aşamanın ardından ikinci aşamada top hükümette olacak.

Radikal