Sırrı Süreyya, Burkay'a saydırdı

BDP'nin en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Sırrı Süreyya Önder dün gece Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

Sırrı Süreyya, Burkaya saydırdı
25 Ocak 2012 Çarşamba 14:38 tarihinde eklendi, 2.731 kez okundu.

 

"Türk Bayrağı’nın altında ne işin var senin" 
 
BDP’li Önder, Kemal Burkay'ın Türkiye dönmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fatih Altaylı, PKK’nın Kemal Burkay hakkında "ajan" sözlerini gündeme getirerek bunun haklı bir gerekçe olup olmadığını sordu. Önder, ise PKK’nın Burkay hakkında yaptığı ajanlık suçlamasına haklı çıkaran bir açıklama yaptı. Önder şöyle konuştu: Be adam sosyalistsin, Alevisin, Kürtsün seni çağırıyorlar buraya Türk Bayrağı’nın önüne dikiyorlar, eline Kuran’ı Kerim’i veriyorlar, bir de öpmeni istiyorlar. İnsan bu durumu kabul edebilir mi? Kuran’ı bundan ayrı tutarak söylüyorum. Siz devlet tarafından istismar ediliyorsunuz, sizi karşılayan devletin bakanları sizinle görüşen hükümetin önemli inasanları ve hepsi de size bu muameleyi yapıyorlar. Ve dönüpte hükümete dönüpte başının üstünde gözün var şunda da yanlış yaptın diyemiyor. 
 
TÜRKLER AYRILIN DERSE NE OLACAK
 
Sırrı Süreyya Önder ayrıca Altaylı’nın  ’Diyelim ki Türkler de DTK gibi bir yapı kurdu ve Kürtler’e dedi ki ayrılın  kardeşim, sizi istemiyoruz. O zaman ne yapacaksınız?’ sorusuna da; "Bu konuda duruşu çok net olan birisiyim. Ortak vatan ve ortak yaşam benim son damlaya kadar savunacağım bir yaklaşım. Eğer Türk bunu derse mümkündür tabii" dedi.