Sis ölüm getirdi

Tekirdağ'da sis nedeniyle 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Sis ölüm getirdi
18 Nisan 2014 Cuma 14:35 tarihinde eklendi.
Kaza, sabah 08.30'da Tekirdağ-Malkara karayolu 15'nci kilometresinde meydana geldi. Sis nedeniyle görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü yolda Mehmet Serdar Boztuna kullandığı 34 YC 2285 plakalı otomobille yapımı süren bölünmüş yol nedeniyle aniden şerit değiştirdi. Bu sırada arkasından seyreden ilaç yüklü Udo Pielorz'in kullandığı RH AT 360 plakalı TIR otomobile çarptı. 
 
Kazada, sürücü Boztuna ile eşi Emine Boztuna yaralanırken, kazayı görerek duran Ahmet Savcı'nın kullandığı 59 LU 611 plakalı otomobile ise arkasından gelen ve duramayan Hüseyin Tokuş'un kullandığı 59 M 1571 plakalı yolcu minibüsü çarptı. En arkadan gelen Bekir Çoban yönetimindeki 59 ZP 697 plakalı otomobil de yolcu minibüsüne çarptı. Araçta bulunan sürücünün eşi 56 yaşındaki Kadriye Çoban başını ön cam çarparak hayatını kaybetti. Sürücü Bekir Çoban ise araçta sıkıştı.
 
Çevredekilerin ihbarıyla gelen kaza kırım ekibi tarafından yaralı olarak çıkarılan Bekir Çoban ve diğer yaralılar Emine Boztuna, Mehmet Serdar Boztuna, Ahmet Savcı, TIR sürücüsü Udo Pielorz ile İrfan Kaymakçı ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Minibüsteki yolcular kazanın sis nedeniyle meydana geldiğini ifade ederek , "Biz çok hızlı değildik. Sis nedeni ile önümüzü görmekte zorlanıyorduk. Bu noktaya geldiğimizde önümüzde olan kazayı görünce durduk. Daha sonra gürültüyle bir araç bize arkadan çarptı. Ona da arkadan gelenler çarptı. Zincirleme trafik kazası oldu" dedi.
 
Cumhuriyet savcısı ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Kadriye Çoban'ın cesedi otopsi için Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

DHA