Şişecam çalışanlarına müjdeli haber

Fabrikalarının kapanmasından dolayı işsiz kalan Şişecam çalışanlarına müjdeli haber geldi. Kapanan fabrikada çalışan işçiler, şirket yönetiminin aldığı kararla diğer fabrikalarda çalışacak.

Şişecam çalışanlarına müjdeli haber
10 Ocak 2013 Perşembe 13:26 tarihinde eklendi.

 

Kristal-İş Sendikası ile Şişecam Topkapı Fabrikası yetkilileri arasında anlaşma sağlandı. Topkapı’da kapanan Şişecam çalışanları Kristal-İş’in diğer fabrikalarında çalışabilecek.

13 gündür aileleriyle birlikte fabrika önünde protesto yapan işçilere mutlu haber bugün geldi. Kristal-İş’ten yapılan açıklamada, “Sendika üyesi 194 işçi Şişecam grubuna ait Kristal-İş Sendikasının örgütlü olduğu diğer işyerlerine dağıtılacaktır. Diğer fabrikalara dağıtılan işçiler bu fabrikalarda toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışan işçilerin ortalama ücretleri, sosyal hakları ve çalışma koşulları ile işlerine devam edecektir. İşçilerin hangi fabrikalara dağıtılacağı noter huzurunda kurayla saptanacak ve isteyen işçiler aralarında yer değiştirme yapabilecektir. İşçilere taşınma masrafları karşılığında 2 bin TL’ye kadar avans verilecektir. Dağıtıma tabi işçiler 14 Ocak 2013 saat 17.00’ye kadar Topkapı Fabrikası Tasfiye Müdürlüğü’ne başvuracaktır. Nakil olan işçiler 15 Şubat 2013 tarihinde yeni fabrikalarında iş başı yapacaklardır.” denildi.

CİHAN