Sisi ve Esed aleyhine suç duyurusu

Mısır'da Muhammed Mursi yönetimi deviren Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi ile ülkesinde kanlı iç savaşa devam eden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad aleyhine Lahey'de suç duyurusunda bulunuldu.

Sisi ve Esed aleyhine suç duyurusu
04 Eylül 2013 Çarşamba 15:26 tarihinde eklendi.

Almanya merkezli Tulip Forum Başkanı Hasan Özdoğan, Genel Sekreter Salih Altınışık ve Avukat İsrafil Kahraman Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (İnternational Criminal Court) dilekçe ile başvurdu.

Dilekçeyi teslim ettikten sonra basın toplantısı düzenleyen Avukat İsrafil Kahraman, "Suriye'de suçsuz insanları canavarca öldüren Beşşar Esad'in diğer örneklerde olduğu gibi ceza almasını istiyoruz. Bu arada Mısır'ı da unutmamak lazım. Binlerce suçsuz ve günahsız insan elinde hiçbir silah olmadığı halde gösteri yaparken, ağır silahlar ile katledilmiştir.Bu bütün dünyanın gözü önünde yapılmıştır. Birçok insan canından ve hürriyetinden mahrum bırakılmıştır. Mısır'da da Roma Statüsü'nde öngörülen insanlığa karşı suç açık bir şekilde gerçekleşmiştir." dedi. Kahraman, Lahey'deki mahkemenin dilekçe yağmuruna tutulması çağrısında bulundu ve "Savcı gelen bu binlerce dilekçeyi göz ardı edemeyecektir." dedi.

Tulip Başkanı Hasan Özdoğan ise "Ne kadar insanın ölmesi gerekiyor ki uluslararası camia harekete geçsin? Maalesef birçok batı devleti darbe oyunun bir parçası oldu. Batıya sesleniyoruz ve diyoruz ki siyasi oyunlara yapacağız dereken insanlığın geleceğini, demokrasilerini hep birlikte tehlikeye atmayalım." çağrısını yaptı. 


CİHAN