Şişli Belediyesi ile Şişli Meslek Yüksekokulu arasında bina krizi...

ESKİ Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül döneminde Şişli Meslek Yüksekokulu'na 30 yıllığına tahsis edilen Maslak'taki bina, Şişli Belediyesi ile okul yönetimi arasında krize yol açtı.

Şişli Belediyesi ile Şişli Meslek Yüksekokulu arasında bina krizi...
30 Mayıs 2016 Pazartesi 20:10 tarihinde eklendi.
ESKİ Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül döneminde Şişli Meslek Yüksekokulu'na 30 yıllığına tahsis edilen Maslak'taki bina, Şişli Belediyesi ile okul yönetimi arasında krize yol açtı.
 
YÜKSEKOKUL ÇALIŞANLARI, POLİS GÜCÜYLE MASLAK'TA YENİ İNŞA EDİLEN BİNAYA GİRDİ
 
Şişli Meslek Yüksekokulu yöneticilerinin şikayeti üzerine, Maslak Atatürk Sanayi Sitesi'nde yeni inşa edilen binada bulunan belediyenin özel güvenlik görevlileri polis gücüyle öğle saatlerinde boşaltıldı. Binaya yüksekokul çalışanları girdi. Bu sırada gerginlik yaşandı. Çevik Kuvvet polisleri kapıda beklemeye başladı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise yaptığı yazılı açıklamada, "Söz konusu arsa ve bina Şişli halkınındır. Şişli halkının hak ve menfaatlerini korumak için belediye başkanlığı olarak her türlü yasal işlemi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.
 
ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU: MASLAK YERLEŞKESİ 30 YILLIĞINA BİZE VERİLDİ
 
Şişli Meslek yüksekokulu'ndan yapılan açıklamada ise "Şişli Meslek Yüksekokulu, kuruluşundan bugüne, Şişli Belediyesi tarafından taşınmaz tahsisi, insan gücü, makine-teçhizat yardımı vb. yollarla desteklenmiş, bugünkü seviyesine ulaşmıştır. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Maslak Yerleşkesi'ne taşınma gereği doğdu. Maslak Yerleşkesi'nin intifa hakkı, 2012 yılından itibaren 30 yıl süre ile Şişli Belediyesi tarafından Şişli Meslek Yüksekokulu'na verilmiş, bu hak tapuya tescil edilmiştir" denildi.
 
BELEDİYE'DEN TAHLİYE KARARINA TEPKİ
 
Şişli Belediyesi de binadaki özel güvenlik görevlililerin boşaltılması üzerine yazılı açıklama yaparak, "Şişli Belediyesi'ne ait bina zor kullanılarak ve hukuka aykırı olarak tahliye edilmiştir. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü güvenlik güçleri, herhangi bir mahkeme kararı veya yasal bir belge ibraz etmeden, Şişli Belediyesi'ne ait binaya çevik kuvvet marifetiyle girerek, Şişli Belediyesi personeli ve özel güvenliği zor kullanarak tahliye etmiş ve hukuka aykırı olarak binayı boşalttırmıştır" dedi.
 
"HUKUKSUZ BİR TAHSİS"
 
Belediye'nin açıklamasında, "Mülkiyeti Belediyemize ait Ayazağa Mahallesi , 2 pafta, 1 ada, 141-142 parsel üzerindeki arsa, Şişli Belediye Meclisi'nin 10.12.2010 ve 09.08.2012 tarih kararı ile 30 yıllığına İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu lehine, bedelsiz olarak intifa (kullanım) hakkı tesis edilmiştir. Ancak, 2014 yılında göreve gelen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Belediye Kanunu'na göre özel bir vakıf üniversitesine imtiyaz sağlayan böyle hukuksuz bir tahsisin yapılamayacağını tespit etmiş ve kararın iptali için mahkemeye başvurmuştur. Yargı süreci devam etmektedir" ifadesine yer verildi.
 
"BİNA BELEDİYENİN KAYNAKLARI İLE İNŞA EDİLDİ"
 
Açıklamada, "Arsa üzerindeki bina, belediyenin kaynaklarıyla inşa edilmiş ve üzerine hiçbir şekilde Şişli Meslek Yüksekokulu için veya adına yaptırıldığına dair bir onay/belirtme bulunmamaktadır. Kaldı ki, belediye Kanunlarına göre, özel eğitim kurumlarına herhangi bir arsa ve bina tahsisinde bulunulması da söz konusu değildir. 
 
Şişli Meslek Yüksek Okulu'nun tüm masrafı belediyemizce yaptırılan söz konusu arsa üzerindeki binaya ilişkin herhangi bir kullanım hakkı söz konusu değildir. Buna rağmen, Şişli Meslek Yüksekokulu yetkilileri, 30 Mayıs Pazartesi günü, arsa üzerindeki intifa hakkına dayanarak, binayı hukuka aykırı olarak olarak Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ve çevik kuvvet marifetiyle herhangi bir belge ibraz etmeksizin zorla tahliye etmişlerdir. Yapılan işlem açıkça hukuka aykırıdır. Şişli Belediyesi olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Şişli Meslek Yüksekokulu yetkilileri ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.