Şişli Belediyesi'nde silahlı eylem

Şişli Belediyesi’ne silahla girmeye çalışan bir kişi ,güvenlik görevlisini rehin aldı.

Şişli Belediyesinde silahlı eylem
23 Eylül 2013 Pazartesi 18:35 tarihinde eklendi.
Esentepe'deki Şişli Belediyesi binasına saat 17.00 sıralarında silahlı olarak gelen Akın A. kapıdaki belediye güvenlik görevlisini rehin aldı. "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül buraya gelmeden bu adamı bırakmayacağım" diye bağıran eylemci, polisi alarma geçirdi.
 
Haber verilmesinin ardından olay yerine, özel harekatçıların ve müzakereci polislerin de aralarında bulunduğu çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Yaklaşık yarım saat kendisiyle konuşan müzakereci polislerin ikna çabaları sonuç verdi ve şüpheli eylemini sonlandırdı.
 
Elindeki tabancaya da el konulan şüpheli Akın A. gözaltına alınarak, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Hemen ardından da rehin alınan güvenlik görevlisi ve iki arkadaşı teşhis ve ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne getirildi.
 
Gasp Büro Amirliği'nde işlemleri sürdürülen şüpheli Akın A., Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.
 
Şişli Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, belediyenin önünde istenmeyen bir olay olduğu belirtilerek, "Öğrendiğimize göre, adı Akın A. olan şahıs elinde silahla kapımızın önündeki güvenlik görevlisini rehin almıştır.

İlgili şahıs, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesinden kısa bir süre sonra silahını bırakarak, teslim olmuştur. Kişinin Şişli Belediyesi ile hiçbir ilgisi ve ilişkisi bulunmamaktadır. Şahıs Şişli'de ikamet etmemektedir" denildi.

DHA