Site içi SEO Nedir?

Günümüzde arama motorları ile uyumlu olmak demek sadece sitenize dışarıdan yönelen linklerin kalitesi değil, aynı zamanda sitenizin iç kalitesi de demektir. Eğer siteniz kullanıcılara hitap edebilecek kalitede değilse ve arama motorları siteniz içerisinde sayfalarda belirli özellikleri ve anahtar kelimeleri bulamıyorsa bu durumda siteniz arama motorları ile uyumlu çalışmıyor demektir.

Site içi SEO Nedir?
24 Ağustos 2016 Çarşamba 23:17 tarihinde eklendi, 1.637 kez okundu.

Bu noktada bir seo uzmanı tarafından seo hizmeti almanızda fayda vardır. Site içi gerekli ayarlamaları site sahiplerinin kendi çabaları ile de belirli bir noktaya getirmeleri söz konusudur. Fakat özellikle sitenin arama motorlarının anahtar kelime arama süreci ile uyumlu hale gelebilmesi için mutlaka site içi seo hizmeti almanız gerekmektedir.

Site içi Seo’da Hemen Çıkma Oranının Önemi

Hemen çıkma oranı olarak bilinen ve seo analizi çalışmalarında aktif olarak adından bahsedilen bir parametredir. Bu parametreye göre sitenize giren kişiler bir süre sonra sitenizden ayrılırlar. Eğer sitenizden ayrılan kişiler diğer sitelerden ayrılan kişilere göre daha uzun süre sitenizde duruyorsa bu durumda sizin siteniz hemen çıkma oranına göre diğer sitelere göre daha iyi bir site demektir. Bu parametre site içi seo’da oldukça önemli bir parametredir ve doğrudan sitenizin tasarımı, sitenizin içerisindeki içerikler ve sitenizin kritik ve doğru bilgilere ne oranda sahip olduğu ile alakalıdır. Örneğin arama motoru araması sonucunda sitenize bir kişi geldi ve aradığı bilgiyi sitenizde bulamadı. Doğrudan sitenizden çıkacaktır ve sitenizin hemen çıkma oranı artış gösterecektir. Çalıştığınız seo uzmanı bu noktada arama motorları ile uyumlu düzeltmeleri yaptığı gibi sitenizin ayrıca “kullanıcı dostu” ve ilgi çekici bir hale de getirecektir.

Site İçi Seo’da Anahtar Kelimeler

Sitenizin bir arama motoru tarafından belirli konularla ilişkilendirilebilmesi için sitenin mutlaka belirli anahtar kelimeleri içermesi gerekmektedir. Örneğin çocuk giyimi ile ilgili bir web sitesinde ana sayfanın, başlangıç anahtar kelimesi yine “çocuk giyim” olmalıdır. Buna ek olarak ana sayfada alt kategoriler ile ilgili de anahtar kelimeler bulunmalıdır. Tabi iş burada bitmiyor. Seo uzmanı olarak size hizmet veren arama motoru optimizasyonu uzmanı bu noktadan sonra diğer tüm alt sayfalarda da benzer yaklaşımı uygulamak durumundadır. Yani her bir alt sayfanın kendine has ve özgü anahtar kelimelerinin olması gerekmektedir. Yine çocuk giyimden örnek vermek gerekirse, alt sayfada “çocuk ayakkabıları” anahtar kelimesiyle ayakkabılar yer almalıdır. Ek olarak burada yer alması gereken anahtar kelimeler arasında erkek çocuk ayakkabıları, kız çocuk ayakkabıları gibi kelimelerin de eklenmesi gerekir. Bu noktada belirli alt limitler ve üst limitler bulunmaktadır. Bunları ince bir şekilde ayarlamak seo analizi konusunda önemlidir.

Sonuç

Sonuç olarak Google seo uzmanı olarak iş aldığınız kişi ve firma, sadece sitenize belirli dış linkler sağlama hizmeti vermemelidir. Buna ek olarak sitenizin iç yapısını seo uyumlu yapabilmek için de önemli çabalar sarf etmelidir. Gerekirse size yeni bir web sitesi önerisinde de bulunabilir. Mobil uyumluluk da son yıllarda Google arama motorunun aradığı önemli özellikler arasındadır. Bu nedenle sitenizin mutlaka mobil uyumlu da olması gerekmektedir. Tüm bu parametreleri yerine getirdiğinizde seo sürecinizde bir adım öne geçersiniz.

Seo uzmanı ile ilgili daha fazla bilgi için http://seo7.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.