Site İçi Seo Nedir ve Ne İşe Yarar?

Site içi Seo, en önemli Seo çalışmalarından biri olarak göze çarpmaktadır. Site içi Seo kavramından söz etmeden önce Seo nedir tanımlaması yapmakta fayda olacaktır.

Site İçi Seo Nedir ve Ne İşe Yarar?
17 Temmuz 2014 Perşembe 15:39 tarihinde eklendi, 1.347 kez okundu.

Site içi Seo, en önemli Seo çalışmalarından biri olarak göze çarpmaktadır. Site içi Seo kavramından söz etmeden önce Seo nedir tanımlaması yapmakta fayda olacaktır. Seo nedir sorusu için verebileceğimiz en ideal ve kapsamlı cevap arama motorlarında ilk sıralara yerleşmek adına yapılabilecek çalışmalar bütünü olacaktır.
 

Seo, günden güne farklılaşan ve yeni yöntemlerle mümkün kılınan bir uygulama olarak dikkat çekmektedir. Site içi Seo, site dışına çıkmadan Seo tekniklerine uygun olarak hareket edilmesi anlamına gelir. Şöyle ki arama motorları, siteleri belli bir sıralamaya tabi tutarken sadece site dışında yapılan çalışmaları dikkat almakla kalmazlar. Aynı zamanda sitenin kendi içerisinde de bazı unsurlara yer verilmelidir. Mesela sayfalar arasında güçlü bağlantıların olması, en ideal Site içi Seo teknikleri arasında yer almaktadır.
 

Ziyaretçileriniz sitenizde bir yazı okurken buradan benzer konulara geçiş yapabilmelidirler. Örneğin; zayıflama ve forma girme ile ilgili bir web siteniz olduğunu ele alalım. Sitenizde ‘’Yaz Diyeti’’ isimli bir makale yayınladıysanız, bu yazıyı okuyan kullanıcıların benzer diyet yazılarına kolayca ulaşabilmeleri gerekmektedir. Makalenin altında ya da sitede açılan özel bir alanda benzer yazıları, resimleri, videoları ya da konuları ele alabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar, sitenizde daha fazla zaman geçirme şansına sahip olacaklardır. Arama motorları, ziyaretçilerin sitenizde ne kadar zaman geçirdiği ile de ilgilenirler. Zira bir ziyaretçinin bir sitede standardın üzerinde vakit geçirmesi, o sitede farklı ve kaliteli içeriklerin olduğuna işarettir. Dolayısıyla Site içi Seo teknikleri, küçümsenmeyecek derecede etkilidir.
 

Site içi Seo, aynı zamanda özgün içeriklerin kullanımını gerekli kılmaktadır. Sitenizde yer alan içerikler ne derece özgünse, arama motorlarının dikkatini o derece çabuk çekebilirsiniz. Böylece arama motorlarına ait botlar, sitenizi daha kısa aralıklarla ziyaret etmeye başlayacaklardır. Kısa sürelerde gerçekleşen bu ziyaretler, sitenizin daha fazla indekslenmesine yardımcı olacaktır.
 

Site indeks sayısı, Seo açısından büyük önem taşır ve sitenizin daha üst sıralara yerleşmesine yardımcı olur. Sitenizin indeks alması demek, sitenizde yeni bir şeylerin olduğu anlamına da gelir. Dolayısıyla indeks sayınız ne kadar fazla olursa o kadar iyi olacaktır. Site içi Seo, bu açıdan son derece önemlidir. Site içi uygulayacağınız Seo teknikleri için profesyonel Seodesteği alabilirsiniz. Özellikle bu konuda pek fazla bilginiz yoksa alacağınız profesyonel Seo desteğinin size son derece fayda sağlayacağı aşikârdır. Yeni kurulan sitelerin Seo konusunda hızlı bir şekilde ilerleyip rakiplerine yetişmeleri, biraz da aldıkları profesyonel Seo hizmetleri ile ilgilidir.
 

Seo teknikleri, genel anlamda site içi Seo ve site dışı Seo olarak ayrılmaktadır. Sitenizin sınırları dışında yapılan çalışmalar, site dışı Seo olarak adlandırılmaktadır. Sitenizin sınırları içerisinde gerçekleşecek olan çalışmalar ise Site içi Seo olarak nitelendirilir. Eğer etkili bir Seo planlaması yapmak istiyorsanız site içi ve site dışı Seo çalışmalarınızı dengede tutmanız şarttır. Sadece site içi ya da site dışı Seo çalışmalarına yüklenmek, sizi yeteri kadar gelişememe sorunu ile karşı karşıya getirir. Bu dengenin sağlanabilmesi de yine alınacak profesyonel Seo hizmeti ile uyumludur. Profesyonel Seo hizmeti veren firmalar, bunun için geniş çaplı planlamalar ve analizler yaparak işe başlarlar. Bu da sitenin Seoaçısından daha kısa sürede yol kat etmesi anlamına gelir. Seo konusunda profesyonel yardım alırken piyasada bu işi yapanlar hakkında ayrıntılı bilgi toplamanız gerekir. Özellikle referans açısından ileri düzeydeki firmalar ve bireyler, size profesyonel Seo ve Seo teknikleri uygulama konusunda daha fazla yardımcı olacaklardır