Sivas beyaza büründü

Sivas’ta 2 gündür etkili olan kar yağışı, şehri beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışı nedeniyle bazı güzergâhlarda ulaşım olumsuz yönde etkilendi.

Sivas beyaza büründü
10 Aralık 2013 Salı 13:57 tarihinde eklendi.

Kışıyla meşhur Sivas'ta günlük yaşam, kar yağışının başlamasıyla olumsuz etkilendi. Kar yağışı sonrası il genelinde 165 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin kapalı köy yollarını açma çalışması sürerken şehir merkezinde ise belediye ekipleri önemli güzergahlarda temizlik çalışması yaptı.

Sivas Nuri Demirağ Havaalanı da kardan etkilendi. 1591 rakımlı havaalanında etkili olan tipi nedeniyle yolcular zor anlar yaşadı, araçlar da havaalanına gitmekte güçlük çekti.

Suşehri yolu üzerinde bulunan 2010 rakımlı Geminbeli, Sivas- Malatya karayolundaki Yağdonduran, Sivas- Ankara yolundaki Yaraşbeli ile Sivas-Erzincan karayolundaki Kızıldağ geçitlerinde de ulaşım olumsuz yönde etkilendi. Trafik ekipleri bu noktalarda araçların zincirsiz geçişlerine izin vermezken, sürücüler dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, perşembe gününe kadar kar yağışının sürmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının hissedilir derece düştüğü Sivas’ta en yüksek sıcaklığın eksi 5, en düşük sıcaklığın ise eksi 9 derece olacağı tahmin ediliyor.


CİHAN