Sivas-İzmir uçak seferleri başladı

PEGASUS Hava yolları, bugünden itibaren Sivas-İzmir karşılıklı uçuşlarını başlattı.

Sivas-İzmir uçak seferleri başladı
10 Nisan 2013 Çarşamba 00:09 tarihinde eklendi, 1.320 kez okundu.

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Sivas'a 17.45'te hareket eden ilk uçak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, eşi Günay Soluk, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İzmir Hava Yolları Genel Müdürü Gürol Yüksel, Pegasus yöneticileri ile Sivas'ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları yer aldı.

Uçak, Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nda aprona girişi sırasında iki itfaiye aracından karşılıklı olarak fışkırtılan suyun altından geçti. Soluk ve beraberindekileri Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve sivil toplum örgütü başkanları karşıladı.

Müsteşar Soluk, havaalanında düzenlenen kokteylde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları sonucunda İzmir-Sivas uçuşlarının başladığını, 3 Haziran'da da Antalya-Sivas uçuşlarının başlayacağını söyledi. Emniyet, ve zaman açısından uçak yolculuğunun daha ekonomik olduğunu söyleyen Habib Soluk, "Hiçbir tereddüt etmeden Pegasus ailesi, Sivas'a İzmir'den haftada 3 gün uçuş kararı aldı. Bu uçuşları haftada 7 güne çıkarırız diye umut ediyoruz" dedi.
 
Sivas Valisi Kemelek ise seferlerin, Sivas'ın ekonomik, kültürel ve sosyal yönden gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti. DHMİ Genel Müdürü Birdal ise seferlerin hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye'de mevcut 49 havalimanı sayısını 2013 yılında 52'ye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. İzmir-Sivas arasında haftada 3 gün düzenlenecek uçuşlar, salı, çarşamba ve pazar günleri karşılıklı olarak gerçekleştirilecek.

DHA