Sivas Valisi'nden bayram ziyaretleri

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Ramazan Bayramı nedeniyle, Sevgi Evleri'ni, huzurevini ve bir şehit ailesinin evini ziyaret etti.

08 Ağustos 2013 Perşembe 19:18 tarihinde eklendi.
 
Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve beraberindeki protokol üyeleri, Ramazan Bayramı nedeniyle çeşitli ziyaretelerde bulundu. İlk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ndeki çocukları ziyaret eden Vali Kemelek, daha sonra İhramcızade İsmal Hakkı Toprak Huzurevi'ne geçti. Burada kalan yaşlılar ile bayramlaşan Vali Kemelek bir süre huzurevi sakinleri ile sohbet etti.

Vali Kemelek huzurevi ziyareti sonrasında Sivas Valiliği tarafından İnönü Konağı'nda düzenlenen programa katılarak protokol üyeleri ve davetliler ile bayramlaştı. Bayramlaşma programına Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ve daire müdürleri ile davetliler katıldı. Vali Kemelek programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.
 
ŞEHİT BABASI GİBİ POLİS OLACAK
 
Vali Kemelek ve beraberindekiler daha sonra Örtülüpınar Mahallesi'nde yaşayan bir gazinin evini ziyaret etti. Vali Kemelek, 1996 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışma sonrasında gazi olan Nihat Olcarcıyüz(40) ile bir süre sohbet etti.

Kemelek ve beraberindekiler bu ziyaret sonrasında, şehit polis memuru Sedat Ataman'ın ailesinin evine geçti. Vali Kemelek, şehit Ataman'ın eşi Huriye Ataman ve çocukları Tuğba ve Turan ile sohbet etti. Şehit polis memurunun 18 yaşındaki kızı Tuğba Ataman'ın Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gördüğü ve polis memuru olacağı öğrenildi.

Tuğba Ataman'ın 16 yaşındaki kardeşi Turan ise babası ve ablası gibi polis olmak istediğini ifade ederek Polis Akademisi'ne hazırlandığını belirtti. Vali Kemelek ziyareti sonrasındas Ataman ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Polis memuru Sedat Ataman, 2010 yılında Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

DHA