Sivasspor hazırlıklara başladı

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında Bursaspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.

05 Kasım 2013 Salı 19:38 tarihinde eklendi.

Deplasmanda oynadığı Gaziantepspor maçından 4-0'lık farklı galibiyetle ayrılarak moral bulan Sivasspor ara vermeden Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı.

Teknik Direktör Roberto Carlos nezaretinde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular iki grup halinde çalıştı. Gaziantepspor maçında forma giyen futbolcular düz koşu yapıp, ayak tenisi oynadı. Diğer futbolcular ise pas çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.

Antrenmana sakatlığı bulunan Utaka ile izinli olduğu öğrenilen Ziya katılmadı. Hafif sakatlıkları bulunan Manuel da Costa, Rafik Djebbour ve Ümit Kurt takımdan ayrı düz koşu yaptı. Yaklaşık 1.5 saat süren çalışmaları Sivasspor As Başkanı Faruk Taşseten de izledi. Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır da antrenmanı ziyaret etti.

Tuğgeneral Sağır, Roberto Carlos ile bir süre sohbet ettiksen sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Ulu Önder Mustaf Kemal Atatürk ile ilgili bir projesi olduğunu ifade etti. Sağır, projelerinin, Türkiye'deki bazı teknik direktör ve futbolcuların Atatürk ile ilgili düşüncelerini öğrenmek olduğunu söyledi. Carlos ise Atatürk'ü çok iyi tanımadığını ancak başarılı bir lider ve kahraman olduğunu ifade etti.

"BEN ÇOK MUTLUYUM"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Carlos, galip ayrıldıkları Gaziantepspor maçı ile ilgili, "Gollerin haricinde konuşacak olursak takımın motivasyonu, konsantrasyonu, çabası ve arzusu anlamında ben çok mutluyum. Gerçekten çok arzulu istekli bir şekilde çıkıyorlar maçlara ve iyi sonuçlar alıyorlar.

Zaten fiziksel anlamda da bir çok takımdan üstünüz. Koşularımız, gücümüz ortaya çıkıyor. ve bunların sonucunda da iyi galibiyetler geliyor." dedi. Carlos, transferle ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine ise, takımın iyi gittiği bu süreçte transferle ilgili konuşmak için henüz erken olduğunu ifade etti.

 "DAHA YUKARILARI ZORLAYACAĞIZ"

Bursa maçı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Carlyos, "Gaziantep ve Bursaspor maçları için futbolculara 180 dakika çok iyi oynamamız gerekiyor demiştim. 90 dakikası geçti. İyi bir 90 dakika geçirdik şimdi kaldı diğer 90 dakika. Bu 90 dakikayı da iyi geçirip iyi bir sonuç almaya çalışacağız. Daha sonra yukarıları nasıl zorlayabiliriz diye ligdeki durumumuza bakacağız." dedi.

Carlos kendisine yöneltilen bir soru üzerine kendisini en çok Kasımpaşa mağlubiyetinin üzdüğünü ifade ederek, "Kaybettiğimize en çok pişman olduğum maç Kasımpaşa maçıdır. Tabi bunu şu yüzden söylüyorum, Gaziantep maçını kazandık, Bursaspor maçını da kazandığımızı düşünürsek, eğer Kasımpaşa maçını da kazanmış olsaydık. bu hafta derbi oynanacağı için, bu maçın sonucuna göre lider olma ihtimalimiz çok yüksekti. Maalesef o maçı elimizden kaçırdık. Ama şu an için çok iyi gidiyoruz." 


DHA