Sivasspor, İBB maçı hazırlıklarına başladı

Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek olan Sivas, maç hazırlıklarını antrenmanla sürdürdü.

23 Nisan 2013 Salı 19:07 tarihinde eklendi.

 

Kayserispor deplasmanından aldığı 1 puanla kente dönen Sivasspor bir günlük iznin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarına başladı. Düşme hattındaki İstanbul takımından 3 puan alarak riskli bölgeden kurtulmak isteyen kırmızı-beyazlılar, Teknik Direktör Rıza Çalımbay nezaretinde hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından serbest koşu yapan futbolcular 5'e 2 pas çalışması ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana hafif sakatlığı bulunan Hakan Arslan dışında bütün futbolcular katıldı. 
 
"KAZANMAK İÇİN NE GEREKİRSE YAPACAĞIZ" 
 
İstanbul maçının önemine dikkat çekerek taraftardan destek isteyen futbolculardan Erman Kılıç, "Kayserispor maçında takımla birlikte olamamak çok kötü bir duygu. Ama bizim takımımızın her şeyi yapacak gücü var.

Nihayetinde takımımız Kayseri'de galibiyeti kaçırdı diyebiliriz. Önümüzde de çok önemli bir Belediye maçı var. Bu maçı kazanmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ben bu maçı sezonun finali olarak değerlendiriyorum. Taraftarın bu maçta arkamızda durması lazım. Çünkü çok önemli bir maç. Umuyoruz ki alnımızın akıyla çıkarız bu maçtan" dedi. 
 
Kadir Bekmezci ise İstanbul Belediye maçını final niteliğinde gördüklerini belirterek, "Yılın maçı olarak görüyoruz. Kazandığımız takdirde ligde rahat bir konuma geleceğiz. O yüzde bu maça gerçekten çok iyi konsantre olacağız. Çok iyi hazırlanıp kazanmak istiyoruz. Ama biliyoruz ki belediye maçları her zaman zor geçiyor. Bize ters bir takım. İnşallah bu sene o tersliğin önüne geçeceğiz. Umarım 3 puanı alıp yolumuza devam ederiz. Taraftarımız bu maçı final maçı gibi görsün. Nasıl ki; Fenerbahçe veya Galatasaray geldiğinde stadı dolduruyorlarsa bu maçta da öyle yapsınlar. İnanıyorum ki taraftar stadı doldurduğunda bizde onlara güzel bir hediye vereceğiz" dedi. 
 
KALE KORCAN'A TESLİM 
 
Kaleci Milan Borjan'ın sarı kart cezalısı olması nedeni ile Belediye maçında takımının kalesini koruması beklenen Korcan Çelikay ise "Maç eksiklerim var ama tabi ki karşılaşmaya hazırım. Uzun zamandır antrenmanlara çıkıyorum. Umarım bana da görev verilecektir. Bu maç her iki takım içinde büyük önem taşıyor. Karşılaşmada elimden geleni yapacağım. En iyi şekilde çıkacağız bu maçtan. Taraftarlar bu zorlu karşılaşmada bizi yalnız bırakmasınlar" diye konuştu.

DHA