Sivas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü Sivas'ta coşkuyla kutlandı.

Sivasta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2014 Cumartesi 16:32 tarihinde eklendi.


Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören Vali Alim Barut'un, valilikte tebrikleri kabulü ile devam etti. Daha sonra tören 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin de bulunduğu İnönü Bulvarı'nda devam etti.

Buradaki törende; Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ile Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu. 30 Ağustos Bayramı kutlama programı geçit töreni ile sona erdi.

Vatandaşlar, resmigeçit törenine katılan askerleri alkışlayarak moral verdi. Ellerinde bayraklar taşıyan ve askeri kıyafet giyen çocuklar bayrama renk katarken vatandaşlarda tören geçişi yapan asker ve gazileri hem alkışladı hem de telefonla görüntülemek için çaba harcadı. Törene kamu kurum amirleri, askeri ve sivil erkân ile vatandaşlar katıldı. Geçit töreninde motorlu atv ile yer alan gazi Veysi Kalkan ilgi gördü.

ASKERLERİ GÖRÜNCE DUYGULANDI

Geçit töreninde askerin geçişi sırasında ağlayan bir genç kız dikkat çekti. Küçüklükten beri asker olmak istediğin fakat hayalini gerçekleştiremediğini belirten Zeynep Alkışla(18) askeri görünce duygulandığını anlattı.


CİHAN