Sivas'ta 755 köy yolu ulaşıma kapandı

Sivas'ta son 4 gündür etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.

08 Ocak 2013 Salı 20:06 tarihinde eklendi.

 

Sivas'ta son 4 gündür etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle 755 köy yolu ulaşıma kapandı. Karın keyfini ise okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar çıkardı.
 
Sivas'ta son günlerde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti. Kent merkezinde kar kalınlığının yükselmesi nedeni ile özellikle kenar mahallelerde araçlar ve Yayalar ilerlemekte zorluk çekti. Belediye ekipleri sabah saatlerinden itibaren yol ve kaldırım temizleme ve tuzlama çalışmalarına hız verdi. Yağış nedeni ile ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği kentte çocuklar bunu fırsata çevirdi. Kartopu oynayan çocuklar kent meydanındaki Kongre müzesi bahçesi merdivenlerinde oluşturdukları rampada naylon poşetler ile kayak keyfi yaptı.
 
KAPALI KÖY YOLU 755'E YÜKSELDİ
 
Yağış nedeniyle il genelinde dün 741 olan kapalı köy yolu sayısı ise 755'e yükseldi. İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Şehirlerarası yollarda ise ulaşımda zaman zaman aksaklıklar yaşandı. Sivas-Malatya ve Sivas- Erzincan karayolunda özellikle yüksek tonajlı araçların zincirsiz seyrine izin verilmedi.
 
UÇAK SEFERLERİ YAPILAMADI
 
Öte yandan Türk Hava Yolları'nın Sivas uçuşları bugün de iptal edildi. Bugün planlanan TK2662 sayılı İstanbul-Sivas ve TK2663 sefer sayılı Sivas- İstanbul uçuşları karşılıklı olarak iptal edildi.

DHA