Sivas’ta buruk bir bayram arifesi

Sivas’ta Kurban Bayramı öncesinde arife günü Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan şehitlik ile kabirler ziyaretçi akınına uğradı.

14 Ekim 2013 Pazartesi 18:15 tarihinde eklendi.

Vatandaşlar oldukça duygusal anlar yaşadı. Yukarı Tekke’de bulunan Hz.Muhammed’in sancaktarı Abdulvahabi Gazi’nin Türbesi de vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

Arife Günü Yukarı Tekke Mezarlığı en yoğun günlerinden birini yaşadı. Başta Şehitlik olmak üzere kabirler doldu taştı. Kabirleri özenle sulayan yakınları bol bol Kur’an okudu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Yukarı Tekke’ye akın eden vatandaşlar, yakınlarının mezarları başında dua etti ve Kur’an-ı Kerim okudu. Kabir başında dua eden vatandaşların göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Bayramı onlarsız geçirmenin kendilerine hüzün verdiğini söyleyen şehit yakınları, acılarının her zaman için taze olduğunu söyledi. Şehitlikte bulunan Şehitlerin özel eşyalarının bulunduğu müzeyi de gezen yakınları duygusal anlar yaşadı.

MEZARLIKLAR DOLDU TAŞTI

Kurban Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Yakınlarını kaybeden vatandaşlar dua okumayı ihmal etmedi.Sıra Mezarlığı'nı ziyaret edenler, yakınlarının kabri başında Kur’an okuyarak günahlarının affı için ellerini açtı.

Mezarlıkta buruk bir bayram arifesinde bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Yakınları olmadan bir bayrama daha girmenin hüznünü yaşayan vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.

VATANDAŞLAR TÜRBELERE AKIN ETTİ

Arife günü Yukarı Tekke’ye giden vatandaşlar, Hz. Muhammed’in Sancaktarı Abdulvahabi Gazi Hazretleri’nin türbesini de ziyaret etti. Sivas’ın manevi mimarlarından biri olan Gazi Hazretleri her bayram olduğu gibi bu bayramda ziyaretçi akınına uğradı. Türbe başında dua eden vatandaşlar, Allah’tan bayramın hayırlı geçmesini diledi.


CİHAN