Sivas'ta cezaevinden tahliyeler başladı

Denetimli Serbestlik ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliyeler başladı.

Sivasta cezaevinden tahliyeler başladı
31 Ocak 2013 Perşembe 18:41 tarihinde eklendi.

 

Yasayla birlikte Sivas'ta 140'ı erkek 81'i kadın olmak üzere toplam 221 hükümlü tahliye olacak.
 
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında Türkiye genelindeki mahkumlar tahliye edilmeye başlandı. Açık Cezaevi'nde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, 1 yıl ve daha az süre cezası kalan iyi halli hükümlüler Sivas'ta da öğlenden sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edilmeye başlandı. Tahliye olmanın mutluluğunu yaşayan hükümlüler cezaevi nizamiyesinden dışarı adım atar atmaz, yakınları ile özgürlüğe kavuşmanın mutluluklarını paylaştı. Bazı mahkum yakınları ise tahliye haberinin üzerine saatler öncesinden Açık Ceza İnfaz kurumu önüne gelerek bekledi. Cezaevinden 3 yaşındaki kızı Eylül ile birlikte tahliye olan kadın mahkumlardan Sibel Gül, "İçeride bulunan mahkum arkadaşlarımız var. İnşallah kısa sürede onlar da çıkar. Başbakana çok teşekkür ediyorum. Şu anda mutluluktan şoktayım. Bekliyordum böyle bir tahliye ama işin doğrusu ümidimizi kesmiştik" dedi.
 
Çeşitli suçlardan hükümlü olan kadın ve erkek mahkumlar da uzun yıllardır cezaevinde yattıklarını, artık hür olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yasayı düzenleyenlere teşekkür etti.
 
Kanun kapsamında Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 81'i kadın olmak üzere 221 hükümlünün tahliye edileceği belirtildi.

DHA