Sivas'ta gergin anlar!

Fenerbahçe, Sivasspor'u yenerken tribünler bir ara gerildi!

Sivasta gergin anlar!
22 Mayıs 2011 Pazar 22:28 tarihinde eklendi, 1.233 kez okundu.

 

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenen Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunu 82 puan ve averajla zirvede tamamlayarak şampiyon oldu.
 
Sezonun son haftasına, zirve için yarıştığı Trabzonspor ile aynı puanla (79 puan) ancak averaj üstünlüğüyle lider giren sarı-lacivertli ekip, Sivas deplasmanında da kazanarak şampiyonluğa ulaştı.
 
Sezonun ilk yarısında Sivas'ta Cumhuriyet Kupası'nı kaldıran Fenerbahçe, Sivasspor karşısında aldığı galibiyetle Spor Toto Süper Lig'de lig şampiyonluğuna ulaşarak Sivasta ikinci kez kupanın sahibi oldu.
 
Ligde 2005-2006 sezonunda ve geçen sezon son haftalarda aldığı beraberliklerle şampiyonluklar yitiren Fenerbahçe, bu sezon son haftada takılmadı.
 
1-1 FENERBAHÇE TRİBÜNLERİNİ GERDİ
Karşılaşmanın henüz 6. dakikasında Andre Santos'un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçen Fenerbahçe'de taraftarlar tribünlerde büyük bir coşku yaşarken, 20. dakikada gelen Sivasspor golü tribünlerdeki büyük çoğunluğu sessizliğe soktu.
 
Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribünü tezahüratlarına devam ederken, diğer tribünlerdeki taraftarlar bir süre sessiz bir şekilde maçı takip etti.
 
Fenerbahçe'de 41. dakikada gelen gol tribünleri tekrar hareketlendirdi.
 
İkinci yarıda atılan gollerle rahatlayan taraftarlar özellikle 67. dakikada Yobo'nun skoru 4-2'ye getiren golünden sonra tribünlerde şampiyonluk tezahüratları yapmaya başladı.
 
Sivasspor'un 90 1. dakikada Erman ile bulduğu gol skoru 4-3'e getirirken, Fenerbahçe tribünleri son bir dakikada da kısa süreliğine de olsa büyük stres yaşadı.
 
Tribünlerde meşaleler yakan Fenerbahçeli taraftarlar, büyük bir sevinç yaşadı. Yakılan meşaleler nedeniyle son dakikalarda sahanın üzerinde duman tabakası oluştu. 
 
ALEX'TEN SİVASSPOR'A FRİKİK TARİFESİ
Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, ligde bu sezon Sivasspor filelerine attığı 2 golü de frikikten attı.
 
Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 1-0 yendiği maçın 77. dakikasında serbest vuruştan frikik golü atan Brezilyalı, bu akşamki mücadelede de rakip fileleri 51. dakikada aynı şekilde havalandırdı.
 
 
SAKATLANAN GÖKHAN GÖNÜL DEVAM EDEMEDİ
Fenerbahçe'de ilk yarıda sakatlık geçiren Gökhan Gönül maça devam edemezken, bu futbolcunun yerine 30. dakikada Bekir oyuna girdi.
 
İlk dakikalarında sakatlık geçiren Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, yerine Bekir oyuna girecekken sağlık ekibinin müdahalesinden sonra yedek kulübesine devam etmek istediğini bildirerek maça devam etti. Ancak ilerleyen bölümde ağrıları artınca Gökhan oyundan alındı. 
 
STOCH-CRİSTİAN DEĞİŞİKLİĞİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ilk yarıda orta alandaki savunmanın aksadığını görünce ikinci yarıya Stoch'un yerine Cristian'ı alarak başladı.
 
Stoch'un ilk yarıda görev yaptığı orta alanın solunda ikinci yarıda forvet oyuncusu Niang görev yaparken, ileri uçta sadece Alex kaldı.
 
TRİBÜNDE GERGİNLİK
Karşılaşmanın ikinci yarısında atılan gollerden sonra VIP tribününde Sivassporlular ile Fenerbahçeliler arasında tartışmalar yaşandı.
 
Bir ara protokol tribününe de yansıdığı görülen tartışmalarda sinirlenen Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özbağı'nı, bir diğer yönetici Nihat Özdemir sakinleştirdi.