Sivas'ta kadın çiftçiler yarıştı

Sivas'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadın çiftçiler arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Sivasta kadın çiftçiler yarıştı
11 Mart 2013 Pazartesi 18:13 tarihinde eklendi.

 

Sorulan 15 sorudan 14'ünü doğru cevaplayan Keziban Üzümcü, yarışmanın birincisi olarak Gümüşhane'de yapılacak olan bölge yarışmasında Sivas'ı temsil etmeye hak kazandı.
 
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmayı Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, vali yardımcıları ve daire müdürleri ile yarışmacıların yakınları takip etti.
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan'ın açılış konuşmasının ardından biri Sivas Merkez, 15'i ilçeden olmak üzere 16 kadın çiftçi kıyasıya yarıştı. Yarışmada, merkez Şaban Köyü'nden Keziban Üzümcü birinci olurken, Şarkışla İlçesi'nden Gülseren Aşar ikinci, Gemerek İlçesi'nden Fatma Kavurt ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren kadın çiftçiler Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Ödülleri, Vali Zübeyir Kemelek ve Eşi Zehra Kemelek ile Belediye Başakan Vekili Orhan Demirok verdi.
 
Birinci olmanın heyecanını yaşayan 3 çocuk annesi Keziban Üzümcü, "Yarışmanın sonuna kadar birinci olacağıma inanamıyordum. Ama Allah'a çok şükür çalıştığımın karşılığını aldım. Yarışmaya soru çözerek ve kitap okuyarak hazırlandım, zaten çiftçi kökenliyiz. 6 ay önce başvurmuştum yarışmaya, o günden bugüne kadar çalıştım" dedi. Üzümcü, Gümüşhane'de düzenlenecek olan bölge yarışmasında Sivas'ı temsil edecek.

DHA