"Sivil anayasa yapılmalı"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, 2013 yılının ilk 6 ayının gündem maddesinin sivil anayasa yapımı olması gerektiğini söyledi.

Sivil anayasa yapılmalı
08 Ocak 2013 Salı 18:38 tarihinde eklendi.

 

Ali İhsan Kılınç, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, sürekli yapılan revizyonla yamalı bohça olan 1982 Anayasası'nın işlevini yitirdiğini kaydetti. 1980 askeri darbesi mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı bir dönemde parlamentonun 'sivil bir anayasa' yapamamasının üzüntü verici olduğunu belirten Kılınç, AK Parti hükümetinin 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumu öncesi ülkenin demokratikleşmesine yönelik çalışmaları son 18 aydır bilinçli bir şekilde askıya aldığını iddia etti. 
 
Türkiye'nin son çeyrek asırda yüzleşmeye yanaşmadığı bütün sorunların başında sivil bir anayasasının olmamasından kaynaklandığını savunan Kılınç, sivil iradenin sivil bir anayasa yapamadığı sürece de sorunun kabuğundan bir türlü özüne inilemeyeceğini söyledi. Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Umarız 2013 yılı sivil anayasa yapma yılı olur. Askeri darbe yapılalı 33 yıl geçmesine rağmen halen sivil iradenin sivil anayasa yapamaması Türk demokrasisi adına utanç verici. Askeri darbe ürünü olan 1982 Anayasası kelimenin tam anlamıyla yamalı bohça. Nereye elinizi atsanız dağılıyor. Ülkenin her alanda özgürleşmesi ve ekonomik kalkınması sivil anayasaya bağlı. Hür ve özgür olan her insan üretici olur. Statükocu zihniyetin bu ülkeye 27 Mayıs 1960 askeri darbesinden bu yana zerre kadar faydası olmamıştır. Ülkeyi Avrupa'dan 50 yıl geri götürmüşlerdir."

CİHAN