Sivil araca PKK bombası: ölü ve yaralılar var

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristler, yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı, karakola malzeme taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada, 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Sivil araca PKK bombası: ölü ve yaralılar var
26 Mayıs 2017 Cuma 22:38 tarihinde eklendi.
Olay, bugün akşam saatlerinde Kozluk İlçesi'ne bağlı Yedibölük ve Bölükkonak köylerini birbirine bağlayan yolda meydana geldi. PKK'lı teröristler, önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, karakola malzeme taşıyan sivil aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada, araçta bulunan 36 yaşındaki İdris Yüksel öldü, 45 yaşındaki İlyas Çetinbaş ise ağır yaralandı.
 
Saldırının ardından olay yerine güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı İlyas Çetinbaş, ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. İdris Yüksel'in cesedi de aynı hastanenin morguna kondu.
 
Patlamanın ardından Kozluk İlçesi'nde toplanan bir grup vatandaş, olay bölgesine yakın bir noktaya gelerek yaşananları öğrenmeye çalıştı.
 
Güvenlik güçleri, saldırının ardından kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.
 
YARALI YAKINLARI HASTANEDE BEKLİYOR
 
Haberin duyulması üzerine ağır yaralı olarak tedavi gören İlyas Çetinbaş'ın yakınları Batman Bölge Devlet Hastanesi acil servisine akın etti. İlyas Çetinbaş, yoğun bakımda tedavi görürken yakınları da dışarıda bekledi. İlyas Çetinbaş'ın amcasının oğlu Şirin Çetinbaş, yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Haber aldığıız zaman olay yerine gitmek istedik. Ancak jandarma engel oldu, olay yrine gitmemize izin vermedi. Ambulansın geldiğini görünce de ambulansla birlikte biz de döndük. Amcamın oğlu İlyas Çetinbaş ağır yaralı ama ölüm tehlikesini atlattığın söylediler. Önlem olarak yoğun bakımda tutuluyor. Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüz" dedi. 
 
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
 
Öte yandan Batman Valiliği de patlama ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "26.05.2017 Cuma günü saat:18.00 sularında Batman İli Kozluk İlçesi Bölükkonak Köyü yakınlarında yol üzerinde patlama olduğu ihbarının alınması üzerine yapılan araştırmada; Kozluk Gümüşörgü karayolu Bölükkonak Köyü çıkışında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen Mayın/el yapımı patlayıcı düzeneğinin sivil bir aracın yoldan geçişi sırasında patlatılması sonucu araçta bulunan bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bir vatandaşımız ise ağır yaralanmıştır. Olay ile ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatılmıştır" denildi.