Sivrihisar'da 'Uçmayan Köy Kalmasın' projesi

ESKİŞEHİR'in Sivrihisar ilçesi yakınlarında bulunan Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'nin 'Uçmayan Köy Kalmasın' projesi kapsamında kadınlı-erkekli 70 kişi ücretsiz olarak uçağa bindirilip kısa süreli uçuş gerçekleştirildi.

Sivrihisarda Uçmayan Köy Kalmasın projesi
03 Eylül 2016 Cumartesi 17:08 tarihinde eklendi.
Sivrihisar Sportif Havacılık Merkezi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe daha önce Sivrihisar İlçesine bağlı Yeniköy'de oturan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 70 kişi katıldı. Daha önce hiç uçağa binmemiş olan Yeniköy sakinleri Cessna 172 tipi 3 kişilik, Ultralight tipi tek kişilik uçaklarla ve Md 500 tipi 3 kişilik helikopterle 15'er dakika süreyle uçma zevkini yaşadı. Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi proje görevlisi Işıl Görenoğlu, projeyle ilgili olarak şunları söyledi:
 
"Uçmayan Köy Kalmasın adlı sosyal sorumluluk projemiz kapsamında Sivrihisar ilçesinin köylerinde hiç uçağa binmemiş olanları ücretsiz olarak uçuruyoruz. Projeye 7'den 70'e katılan oldu. Hiç uçağa binmemiş olan köy sakinlerini uçakla tanıştırıyoruz ve onlara uçma keyfini yaşatıyoruz. 70 kişi uçakla gezdirildi. Bu kişiler arasında korkanlar da oldu ama uçaktan herkesin mutlu bir şekilde indiğini gördük. Önümüzdeki günlerde de hava şartları müsait olduğu sürece diğer köylerden hiç uçağa binmemiş olanları projeye dahil edeceğiz. Biz, uçmayan köy kalmasın diyoruz."
 
Yeniköy sakinlerinden evli 2 çocuk annesi Serpil Yüdar, ilk defa uçağa bindiğini belirterek, "Çok eğlendim, çok güzeldi. Böyle bir imkan tanındığı için havacılık merkezi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Uçaktan köyümüzü izledim. Havada fotoğraf çekme ve selfie yapma imkanımız oldu. Uçağa bineceğim daha önce hiç aklıma gelmezdi. Buraya eşim ve çocuklarımla geldik" dedi.
 
Yeşilköy Muhtarı Hüseyin Sarıkaya da "3-5 sene önce burada bize uçağa bineceğimizi söyleselerdi inanmazdık. Bu proje ile köyümüzde uçağa binmeyen kalmadı diyebiliriz. Ancak bende biraz yükseklik korkusu var. Bu nedenle uçağa binmedim ve yerde kalmayı tercih ettim" diye konuştu.