Siyah duman tedirgin etti

Tüpraş'ın İzmit Rafinerisi'nin bacalarından son haftalarda sıklaşan yoğun siyah duman çıkışı, bölgede yaşayanları endişelendirdi.

Siyah duman tedirgin etti
19 Haziran 2013 Çarşamba 13:13 tarihinde eklendi, 1.024 kez okundu.
Tüpraş yetkilileri, bunun zaman zaman meydana gelen enerji kesintisi sonucu ünitelerin durmasından kaynaklandığını söylerken, vatandaşlar ise "Giderilemeyen bir arıza sorunu mu var? sorusunu sormaya başladı.
 
Geçen ay başta İzmit kent merkezi olmak üzere Körfez ve Derince ilçelerinde de hissedilen, okullarda da korkuyu yaşanmasına yol açan yoğun gaz kokusunun kaynağı olduğu da anlaşılan Tüpraş İzmit Rafinerisi'ne bu nedenle Valilik'çe 40 bin 636 TL para cezası uygulanmıştı. Bu olayın ardından Türpaş'ın bacalarından uzun süreli yoğun duman çıkışları görülmeye başlandı. Dün de önce saat 16.00 sıralarında, ardından 19.00 sıralarında iki kez bacalardan yoğun duman çıkışı görüldü.
 
İzmit'in Körfezi'nin karşı sahilindeki Gölcük, Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı, Ereğli ve Karamürsel gibi yerleşim birimlerinden de görülen ve gökyüzünü de kaplayan siyah dumanlar endişe yarattı. Telefonlara sarılan vatandaşlar bilgi almaya çalışırken, Tüpraş yetkilileri ise bunun daha önce yapılan açıklamalarda olduğu gibi ani enerji kesintisi sonucu ünitelerin otomatik olarak devre dışı kalmasından kaynaklandığını söyledi.
 
Kocaeli Valiliği'nin talimatıyla İl Çevre Müdürlüğü ekiplerinin dün gelen yoğun şikayetlerle ilgili Tüpraş yetkilileri ile görüşme yaptığı öğrenildi.

DHA