Siyahi İtalyan Bakan'a muz attılar

İtalya'nın ilk siyah Entegrasyon Bakanı Cecile Kyenge, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, hafta sonu Ravenna vilayetine bağlı Cervia kasabasında katıldığı partisinin etkinliğinde bir kişinin muzlu saldırısına uğradığını açıkladı.

Siyahi İtalyan Bakana muz attılar
29 Temmuz 2013 Pazartesi 17:25 tarihinde eklendi.
'YOKSULLUĞA ATILMIŞ TOKAT'
 
Geçtiğimiz Cuma günü konuşma yaparken, ırkçı olduğu tahmin edilen bir kişi tarafından kendisine muz fırlatılmasını eleştiren Bakan Cecile Kyenge, "İnsanlar açlıktan ölüyor. Gıdaların böyle atıldığını görmek üzücü. Yoksulluğa atılmış bir tokat" sözleriyle ırkçı saldırıyı tepki gösterdi.
 
49 yaşındaki Bakan Kyenge, bu tür ırkçı saldırıları önlemek için zihinsel bir değişime ihtiyaç olduğunu söyledi. 
 
İtalya Entegrasyon Bakanı Cecile Kyenge, aynı mitingte ırkçı parti "Forza Nouva" nın ırkçı bir eylemiyle de saldırının hedefi oldu.
 
IRKÇI SÖZLERLE SALDIRI
 
Bakan Kyenge konuşmasından hemen önce, kan kırmızısına boyanmış ve üzerlerinde göçmen karşıtı, ırkçı sözler bulunan bir vitrin mankeniyle karşılaştı.
 
ORANGUTAN BENZETMESİ
 
Ülkede kısa bir süre önce de İslam, göçmen ve Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkışlarıyla bilinen Kuzey Birliği Partisi'nden (LN) Senato Başkanvekili Roberto Calderoli, bakan Kyenge için ''Orangutana benziyor" demiş, gelen tepkiler üzerine daha sonra özür dilemek zorunda kalmıştı.
 
'TECAVÜZ EDİN' ÇAĞRISI
 
Kyenge'ye geçtiğimiz Haziran ayında yine LN üyesi Dolores Valandro, tecavüz edilmesi çağrısında bulunmuş ancak daha sonra özür dilemesine karşın partisinden ihraç edilmişti. 

NTV