"Sizi iktidardan düşüreceğiz"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP iktidarının sınırlanması ve frenlenmesi gerektiğini söyledi

Sizi iktidardan düşüreceğiz
21 Aralık 2014 Pazar 01:06 tarihinde eklendi.

Söylediklerinin başbakan tarafından darbe olarak algılanabileceğini ifade eden Demirtaş, “Şimdi ben bunları söylüyorum ama başbakan bunu darbe olarak alabilir. Yani 'bunlar bizi iktidardan düşürmeye hazırlanıyorlar' diyebilir. Açık söylüyorum hazırlanıyoruz. Sizi iktidardan düşüreceğiz inşallah.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Alevi Kültür Dernekleri tarafından organ bağışına destek amacıyla düzenlenen kampanya yemeğine katıldı. Ataşehir’de bir otelde akşam saatlerinde düzenlenen yemeğe Demirtaş’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve vatandaşlar katıldı.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Demirtaş, AKP iktidarının sınırlanması ve frenlenmesi gerektiğini söyledi. Söylediklerinin başbakan tarafından darbe olarak algılanabileceğini ifade eden Demirtaş, “Biz şu anda kendi ölçümlerimize göre barajı geçmiş durumdayız. Yüzde 10’un çok daha üstüne çıkacağız. AKP iktidarının sınırlanması lazım, frenlenmesi lazım. AKP iktidarının kesinlikle bu ülkeyi yönetemeyecek hale geldiğinin görülmesi lazım ve bir alternatif iktidar çıkması lazım. Halklar artık kendi kendini yönetmesi lazım. Şimdi ben bunları söylüyorum ama başbakan bunu darbe olarak alabilir. Yani 'bunlar bizi iktidardan düşürmeye hazırlanıyorlar' diyebilir. Açık söylüyorum; hazırlanıyoruz. Sizi iktidardan düşüreceğiz inşallah.” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIN ARDINDAN İMRALI GÖRÜŞMESİNİN İÇERİĞİNİ AÇIKLAYACAĞIZ

Son İmralı’ görüşmesinin olağanüstü bir görüşme olmadığını ve görüşmenin içeriğinin çalışmaların tamamlanmasının ardından kamuoyuna açıklanacağını söyleyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok olağanüstü bir ziyaret değil bu. Daha önceki gidiş dönüşlerde hemen açıklama yapılıyordu, bu defa daha derli toplu çalışma tamamlandıktan sonra orada tutulan notlar düzenli hale getirildikten sonra arkadaşlarımız duyurmayı uygun gördüler. Dolayısıyla giderken ve hemen dönüşte kamuoyuna bilgi verilmemiş olması bu görüşmenin olağanüstü bir görüşme olduğu anlamına gelmiyor. Fakat görüşmenin içeriğiyle ilgili arkadaşlarımız açıklamayı yaptı yapmaya devam ediyor.”


CİHAN