"Sizin böyle bir kadronuz yok"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te yaptığı konuşmada AK Parti’nin 12 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, “Ben size iddia ediyorum, sizin böyle bir kadronuz yok.” dedi.

Sizin böyle bir kadronuz yok
28 Şubat 2014 Cuma 21:08 tarihinde eklendi.

Türkkan, “Hala mecburen, otuz dört senede üç sene iktidar olmuş olan ülkücü kadrolarına müracaat etmek zorunda kalıyorsunuz. Zira, bu memlekette bu kadar hırsızlığa, yalana, dolana ortak olacak memur kalmadı, haberiniz olsun.” dedi.

Dershaneleri kapatan tasarının Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler sırasında MHP adına söz alan Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı’nın onayladığı HSYK düzenlemesini eleştirdi. Yasanın dün saat 19.00'da Resmî Gazete'de yayınlandığını hatırlatan Türkkan, “Bugün saat 11.00'de de sayın Bakan atama yaptı. Saat 14.00'te bakanların yaşam koçu Rıza Zarraf ve bakan çocukları serbest kaldı.

Böylece, 87 milyar Avro’luk yolsuzluk davasında tutuklu hiçbir sanık kalmadı. Bugün 28 Şubat, 28 Şubat ne demek anladınız mı şimdi? 28 Şubat, buydu işte. Rıza'nın ilk demeci de şu oldu diye söylüyor arkadaşlar: ‘Ey savcılar, ey hakimler gelin sandıkta hesaplaşalım.’ O da sandık istiyor, haberiniz olsun. Bazıları gülüyor, biliyorum ama emin olun ağlanacak halinize gülüyorsunuz.” diye konuştu.

“CENAZEDE, DÜĞÜNDE, KAHVEDE MİLLET YOLSUZLUK KONUŞUYOR”

Meclis’te dershane tartışıldığını ancak sokakta gündemin farklı olduğunu belirten Türkkan, “Biz burada dershane tartışıyoruz ya, sokağa çıkın, düğüne gidin, cenazeye gidin, kahveye gidin milletin neler konuştuğuna bakın. Millet yolsuzluk konuşuyor, hırsızlık konuşuyor, irtikâp konuşuyor, rüşvet konuşuyor, tape konuşuyor, dolar konuşuyor, Avro konuşuyor. Yani, Türkiye'nin gündemiyle Meclis'in gündemi asla uyuşmuyor. Türkiye'nin gündeminde hırsızlık ve yolsuzluk var, biz burada dershaneleri konuşuyoruz.” dedi.

Tasarının kimseye danışılmadan Meclis gündemine getirildiğini dile getiren Türkkan, “Şimdi, kuyruğu dik tutmak adına, bu taslağı Meclis gündemine getirdiniz, en iyi bildiğiniz işi yaptınız. Yine, kapalı kapılar ardında hazırladınız, diktatoryal rejimlerde olduğu gibi hiç kimseye danışmadınız, konunun uzmanlarının kapısını çalmadınız, yasa sonrasında oluşabilecek mağduriyetleri hiç düşünmediniz.

Ben size söyleyeyim: Bu yasadan sonra, en çok, dershanede çalışan öğretmenler ve çalışan görevliler mağdur olacak. Yaklaşık 4 bin dershane olduğu ifade ediliyor, ortalama 100 kişinin çalıştığı hesap edilirse 400 bin kişinin yani 400 bin, toplumda yaşayan, ücretle geçinen kişinin ekmeğine tekme attınız, işsizler ordusuna 100 bin kişiyi daha kattınız. Siz mevcut işsizlere iş bulamadınız ki bunların ekmeklerini ellerinden alıyorsunuz. Bu nasıl bir anlayış anlayamıyorum.” ifadelerini kullandı.

"100 BİN KİŞİYİ AŞSIZ İŞSİZ BIRAKIYORSUNUZ"

Atama bekleyen on binlerce öğretmen olduğunu anlatan Türkkan şöyle devam etti: “300 bin öğretmen bekliyor. Sayın Bakan müjde verdi; ‘40 bininizi atayacağız.’ dedi. Burada kalan 100 bin kişi ne olacak? Geri kalan 260 bin öğretmen ne olacak? Bu insanlar her gün Milli Eğitim Bakanı’ndan yeni bir haber beklerken bir taraftan mevcut işi olanların da işlerine son verdiniz. Bunların aralarında kanser olanlar var, ölenler var, intihar edenler var. Daha atanamayan öğretmenlere çözüm bulamamışken siz 100 bin kişiyi daha işsiz, aşsız bırakıyorsunuz.

Taslağa, göz boyamak için de bir madde eklemişsiniz sayın bakanım. ‘Altı yılını dolduran dershane öğretmenlerini KPSS'siz mülakatla Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna alacağız.’ demişsiniz. Bu mülakatla almak ne demek biliyor musunuz? ‘Ben, yandaşlarımı bakanlık kadrolarına alacağım.’ demek. Ama ben size iddia ediyorum, sizin böyle bir kadronuz yok; on iki senedir iktidardasınız, kadronuz yok. Hala, mecburen, otuz dört senede üç sene iktidar olmuş olan Ülkücü kadrolarına müracaat etmek zorunda kalıyorsunuz. Zira, bu memlekette bu kadar hırsızlığa, yalana, dolana ortak olacak memur kalmadı, haberiniz olsun.”


CİHAN