"Sizin için aslolan İran’ın Reza’sı olmuş"

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile tutuklanan Reza Zerrab ve bakan çocuklarının tahliye edilmesini eleştirdi.

Sizin için aslolan İranın Rezası olmuş
28 Şubat 2014 Cuma 21:55 tarihinde eklendi.

MHP’li Oğan, “Ne iş yaparsanız yapın değerli milletvekilleri, aklınızda esas kuralın Allah rızası olması lazım. Ama bugün siz, Allah rızası için çalışmıyorsunuz, son tahliyeden sonra gördük ki Allah rızası değil, İran'ın Reza'sı sizin için aslolan olmuş.” dedi.

Dershaneleri kapatan tasarının Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri sürüyor. Tasarının 19. maddesi üzerinde konuşmalar yapılıyor. Genel Kurul’da MHP adına söz alan Iğdır Milletvekili Sinan Oğhan şunları söyledi: “Bir taraftan diyorsunuz ki, ‘Bizim, IMF'e borç verecek kadar ekonomimiz iyi’, öte taraftan ciddi bir öğretmen açığı var, birçok okulda öğretmensiz dersler boşa geçiyor.

Bazılarını kendi ihtisası olmayan alanlarda dışarıdan kiralıyorsunuz, taşeron sistemi buraya da getirdiniz ama öte yandan dışarıda da ciddi bir öğretmen var, iş bulamayan öğretmen var. Bakın, biz muhalefet milletvekili olduğumuz hâlde yüzlerce, binlerce iş talebi var ve bu iş talebinde bulunanların önemli bir kısmı öğretmen.

Öyle bir noktaya gelmiş ki bu insanlar, ne iş olsa yaparım noktasına gelmişler. Dolayısıyla, hem öğretmen açığı var hem iş arayan öğretmen adayı var iken eğer ekonomimizde de bir sorun yok ise bir an önce bunları atamak lazım. Bütün bu işleri yaparken değerli milletvekilleri, bir şeye dikkat etmek lazım.

Millî Eğitim Bakanlığı gelecek nesillerimizi yetiştirecek olan bakanlıktır. Milli Eğitim Bakanlığı yazboz tahtasına çevrilecek bir bakanlık değil. Öğretmen intiharları konuşuldu burada, doğru, ciddi oranda öğretmenlerimiz bunalım içerisinde ama bununla beraber üniversitelerdeki sorunlara daha değinmiyorum, ne iş yaparsanız yapın değerli milletvekilleri, aklınızda esas kuralın Allah rızası olması lazım. Ama bugün siz, Allah rızası için çalışmıyorsunuz, son tahliyeden sonra gördük ki Allah rızası değil, İran'ın Reza'sı sizin için aslolan olmuş.”


CİHAN