Şizofreni hastası emekli doktor annesini rehin aldı

ESKİŞEHİR'de emekli doktor 50 yaşındaki H.M.S., psikiyatri tedavisi için hastaneye yatırılacağını öğrenince evin kapısını içeriden kilitleyip annesi 72 yaşındaki A.S.'yi bıçak tehdidi ile rehin aldı. Polisler, itfaiye ekiplerine kapıyı kırdırıp içeriye girdi. H.M.S., polis gözetiminde ambulansla hastaneye götürüldü.

Şizofreni hastası emekli doktor annesini rehin aldı
27 Mart 2015 Cuma 14:45 tarihinde eklendi.
Olay öğle saatlerinde Deliklitaş Mahallesi Kutlu Sokak'taki Girne Apartmanı'nda meydana geldi. Apartmanın 7'nci katında oturan ve şizofreni hastası olduğu belirtilen pratisyen hekimlikten malulen emekli H.M.S.'yi, birlikte kaldığı annesi A.S. hastaneye götürmek istedi . Anne A.S.'nin "Doktorun telefon etti. Serviste yer boşalmış. Hastaneye gidelim" demesi üzerine H.M.S. evin kapısını içeriden kilitledi. İddiaya göre H.M.S. mutfaktan aldığı bıçakla annesini tehdit edip dışarı çıkmamasını istedi. Anne A.S. de telefonla 155 Polis İmdat hattını arayarak şizofren olan oğlu H.M.S.'nin kendisini evde rehin aldığını bildirdi.
 
KAPIYI KIRIP GİRDİLER
 
İhbar üzerine olay yerine polis, 112 sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. H.M.S. gelen polislere de kapıyı açmadı. Polisler, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye görevlilerine balyoz ve baltayla evin kapısını kırdırıp içeriye girdi. Polislere karşı herhangi bir mukavemette bulunmadığı belirtilen H.M.S., polis gözetiminde 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 
 
İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen anne A.S.'de "Çocuğum şizofreni hastası. Hastaneye gitmek istemedi. Ben de polis ve ambulans çağırdım. Bana bir zarar vermedi" dedi.
 
KOMŞULARI ŞİKAYETÇİ OLDU
 
Komşuları H.M.S.'nin sürekli olarak apartmanda olay çıkardığını söyleyerek, "H.M.S. pencereden dışarıya zaman zaman evdeki eşyaları atıyor. Park halindeki araçlar zarar görüyor, karşı apartmanın camları kırılıyor. Apartman yönetimi olarak H.M.S.'nin evden çıkartılıp bir bakımevine yatırılması için mahkemeye başvurduk. Dava 3 yıldır neticelenmedi" diye konuştu.
 
Yetkililer H.M.S.'nin götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi'nin psikiyatri servisinde tedavi altına alındığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.