Skandal iddia doğru mu?

Fenerbahçe – M.İdman Yurdu maçı sonrası Tunus'lu oyuncu Ben Yahia'nın hakem Hüseyin Göçek'ten önce sarı ardından kırmızı kart görmesi "Oyuncunun önceden sarı kartı yoktu" açıklamalarıyla krize neden oldu... İddia edildiği gibi hakem Göçek ciddi bir skandala mı imza atmıştı?

Skandal iddia doğru mu?
17 Eylül 2012 Pazartesi 16:43 tarihinde eklendi, 1.054 kez okundu.

 

Fenerbahçe'nin evinde M.İdman Yurdu'nu son dakika golüyle mağlup etmesinin ardından hakem Hüseyin Göçek'in konuk ekipten Ben Yahia'yı önce sarı ardından da kırmızı kart göstererek ihraç etmesi gündeme "Göçek skandala imza attı" iddialarını getirdi...
 
Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Nurullah Sağlam futbolcusunun maçtan sonraki itirazından dolayı hakemden sarı kart gördüğünü ve ardından Hüseyin Göçek'in kendisine daha önceden sarı kartı olduğunu zannederek kırmızı kart gösterdiğini iddia ederek, "Hakem ciddi bir skandala imza attı" açıklaması ortalığı karıştırdı...
 
Sporx.com maçın hakeminin karşılaşma sonrası TFF'ye gönderdiği raporuna ulaşırken, Göçek'in Ben Yahia'yı ihracı ile ilgili gerekçesi şok iddiayı çürütmüş oldu.
 
Hakem Hüseyin Göçek F.Bahçe – Mersin İdman Yurdu maçıyla ilgili federasyona gönderdiği raporunda Ben Yahia'yı ihraç etmesiyle ilgili " Maçın bitiminin ardından Mersin İdman Yurdu'nun 13 sırt numaralı futbolcusu Ouissem Ben Yahia aşırı itiraz göstermesi sonrası kendisini sarı kart ile cezalandırdım. Ancak kartı çıkartmama bu defa şahsıma "f..k you" diyerek karşılık verince kendisini direkt kırmızı kart göstererek ihraç ettim" sözlerine yer verdi.
 
Hüseyin Göçek, raporundaki ifadelerle Tunuslu oyuncuyu çift sarı karttan değil direkt kırmızı karttan attığını açıklamış oldu.

(Yasin Tunç/Sporx)