"Slogan atmakla memleket kurtulmaz"

Kemal Köksal Şehir Stadyumu'ndaki programa katılan Bakan Kılıç, burada gençlere ve vatandaşlara hitap etti.

Slogan atmakla memleket kurtulmaz
12 Ekim 2013 Cumartesi 18:01 tarihinde eklendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, valilik çıkışında kendisini sloganlarla protesto eden gençlere, "Yolu bu gençlik merkezlerinden geçen gençlerimiz, kaldırım kenarlarında slogan atarak memleket kurtulmayacağını, ileriye adım atılmayacağını, adı gibi sanı gibi ecdadının asaleti gibi bilir. Ama yolu buralardan geçmemiş olanların ne yapacağı belli olmaz, dikkatli olun" sözleriyle tepki gösterdi.

Konuşmasını Gezi olayları ve kendisini sloganlarla protesto eden gençlere ayıran Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağda solda slogan atmakla, molotof kokteyli atmakla, polise taş atanları övmekle Cumhuriyetimizin korunmayacağını bu gençlik merkezine gelen gençlerimiz öğrenecek. Yolu bu gençlik merkezinden geçen gençlerimiz Türk polisine molotof kokteyli atmaz, polis otolarını ters çevirip yakmaz.

Yolu bu gençlik merkezlerinden geçen kardeşlerimiz kamu binalarına taş yağmuruna tutanları alkışlarıyla coşturmaz. Yolu buradan geçen kardeşlerimiz tarihine saygı duyar ve ecdadını rahmetle anar. Çanakkale'de büyük zaferi kazananları, sonra 9 Eylül'de düşmanı İzmir'den denize dökenleri, daha sonra Ankara'ya dönüp 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan eden Mustafa Kemal'leri saygıyla şükranla yad eder.

Yolu bu gençlik merkezlerinden geçen gençlerimiz, kaldırım kenarlarında slogan atarak memleket kurtulmayacağını, ileriye adım atılmayacağını, adı gibi sanı gibi ecdadının asaleti gibi bilir. Ama yolu buralardan geçmemiş olanların ne yapacağı belli olmaz, dikkatli olun"


CİHAN