Slovakya Parlamentosu EFSF planını reddetti

Slovakya'da parlamentoda yapılan oylamada Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF) ile ilgili plan reddedildi.

Slovakya Parlamentosu EFSF planını reddetti
11 Ekim 2011 Salı 23:56 tarihinde eklendi.

Parlamentoda 10 saat süren görüşmelerden sonra yapılan oylamada, 21 milletvekilinin "evet" oyu verdiği plan kabul edilmedi. 
    
Slovakya parlamentosundaki oylamaya koalisyon hükümetinin küçük ortağının katılmayacağı bildirilmişti. 
    
Liberal Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SaS) Başkanı Richard Sulik, "Parlamentodaki oylamaya katılmanın Avro Bölgesi Kurtarma Fonunun onaylanması şansının kaybedilmesi olduğunu" söylemişti. 
    
Oylamayı koalisyon hükümeti için bir güven oylaması yapmayı reddettiklerini belirten Sulik, bunu güven oylaması haline getirmenin kurtarma fonlarının kabul edilmesini tamamen başarısızlığa uğratacağını ifade etmişti. Sulik, EFSF'nin büyütülmesini "cehenneme giden yol" olarak tanımlamıştı. 
    
Slovakya Başbakanı Iveta Radicova da koalisyon ortağı SaS'nin uzlaşma önerisini kabul etmediğini belirterek, "Parlamentodaki EFSF oylamasının hükümete güvenoyu anlamına geleceğini" söylemişti. 
    
Koalisyon hükümetinin diğer ortaklarından Radicova'nın lideri olduğu merkez sağ Slovakya Demokratik Hristiyan Birliği, Hristiyan Demokratlarn ve etnik Macarların partisi EFSF'nin genişletilmesine destek veriyor. 
    
SaS'nin desteği olmadan EFSF'nin genişletilmesinin kabul edilmesinde koalisyon hükümetinin muhalefetin oylarına ihtiyacı bulunuyor. 
    
EFSF'nin genişletilmesiyle ilgili oylamanın yapılacağı tek ülke olarak Slovakya kaldı. Avro Bölgesi'nin 17 üyesinden 16'sı EFSF'nin genişletilmesine onay verdi. 
    
Slovakya Parlamentosundan hayır oyu çıkması halinde EFSF'nin genişletilmesinin yolu kapanacak.