Slovakya'da seçimleri Smer-SD kazandı

Slovakya'da dün yapılan parlamento seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, muhalefetteki solcu parti (Smer-SD), oyların yüzde 44,41'ini alarak seçimleri uzak ara kazandı.

Slovakyada seçimleri Smer-SD kazandı
11 Mart 2012 Pazar 23:41 tarihinde eklendi, 1.061 kez okundu.

Slovakya İstatistik Bürosu Başkanı Peter Nyilfa, oy sayma işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. Peter Nyilfa seçimleri, liderliğini eski Başbakan Robert Fico'nun yaptığı sosyal demokrat partisi Smer-SD'nin yüzde 44,41 oyla kazandığını kaydetti. Partinin 150 üyeli parlamentoda 83 milletvekili çıkarttığını ifade eden Nyilfa, Smer-SD'nin hükümeti tek başına kurabilecek milletvekili sayısına sahip olduğunu açıkladı. 
    
Peter Nyilfa, Slovakya Parlamentosu'na 6 partinin girdiğini belirterek, ikincinin yüzde 8,82 ile 16 milletvekili çıkaran Hıristiyan Demokratik Hareketi (KDH), üçüncünün ise yüzde 8,55 ile 16 milletvekilliği kazanan Sıradan İnsanlar ve Hür Kişiler Partisi'nin (OLaNO) olduğunu kaydetti. 
    
Peter Nyilfa, yüzde 6,89 oy ile 13 milletvekilliği alan Macar azınlık partisi Köprü'nün (Hid) dördüncü olduğunu, yüzde 6,09 oy ile 11 milletvekilli çıkaran Slovak Hristiyan Demokratlar Birliği -Demokrat Parti'nin (SDKU-SD) ise 5. olduğunu kaydetti. Nyilfa parlamentoya 11 milletvekili ile giren liberal Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (SAS) yüzde 5,88 oy aldığını belirtti.