Sneijder 'Terim varsa ben yokum' deyince

Hollandalı yıldızın, soyunma odasından başkanı arayarak, “Terim varsa, ben yokum” dediği, olayı öğrenen tecrübeli çalıştırıcının Sneijder’e kapıyı göstermesine Aysal’ın tepki verdiği bildirildi

Sneijder Terim varsa ben yokum deyince
25 Eylül 2013 Çarşamba 08:42 tarihinde eklendi.
Tarih 6 Nisan 2013.Yer Türk Telekom Arena Stadı. Galatasaray şampiyonluk yolunda kırılma haftalarına girmiş. Rakip Mersin İdman Yurdu. Henüz maçın başında Burhan’ın golüyle ligin son sırasındaki Mersin öne geçiyor, dakikalar ilerledikçe tansiyon tırmanıyor, Dany atılıyordu. Devre bitmeden de Terim tribüne yollanıyordu.
 
Soyunma odasına giremeyen Terim’in talimatıyla Sneijder ve Emre Çolak kenara alınırken, Amrabat ve Semih Kaya sahaya sürülmüştü. Galatasaray o maçı zor şartlar altında çevirmiş, Terim’den sonra yardımcıları da atılmış ve tecrübeli hoca karşılaşmadan sonra sert mesajlar vermişti. Ancak o maçın devre arasında yaşanan bir olayın Terim ile Başkan Ünal Aysal arasında büyük krize neden olduğu ortaya çıktı.
 
İkinci yarıya başlamayacağını öğrenen Sneijder, telefonla direkt olarak Başkan’ı arıyor ve “O varsa ben yokum” diyordu. Hollandalı sürekli kenara alınmaktan ve devamlı oynamamaktan şikayetçiydi. Başkan da Sneijder’i teselli ederek, “Biraz sabır” karşılığını veriyor. Bülent Tulun, sponsorun istediği doktor, eleman, transferler derken Terim ve Aysal arasındaki en ciddi uçurum aslında burada oluşuyor.
 
Özür diledi ama
Sneijder’in Başkan’ı aradığını Terim hemen öğrenmişti. Çünkü olay soyunma odasında geçmişti ve şahitler vardı. 3 gün sonra Real Madrid maçının rövanşı olmasına karşın Terim, ilk idmanda oyuncusunu kenara çekiyor. Tecrübeli hoca Başkan’dan torpilli olduğunu düşünen Sneijder’e açık ve net konuşuyor, kapıyı da gösteriyor: “Seninle çalışmak istemiyorum. Bir daha gözüme de gözükme.”
 
Hollandalı açıkça idmandan kovuluyor. Bu durum Başkan Ünal Aysal’ı bir hayli rahatsız ediyor. Çünkü, Sneijder büyük fedakârlık yapılarak alınmıştı ve gitmesi büyük prestij kaybı olacaktı. Ertesi gün Sneijder, Terim’den randevu alarak, hata yaptığını kabul ediyor. Ünlü futbolcu, “Profesyonelliğe yakışmayacak bir harekette bulundum. Sizden özür dilerim” diyerek Terim’den kendisini affetmesini istiyor. Terim de Sneijder’in kalemini kırmıyor ama bunu bir yere yazıyor.

Milliyet