Snowden’in görüntüleri yayınlandı

Rus haber portalı Life News, CIA eski çalışanı Edward Snowden'in Şeremetyova Havalimanı transit bölgede sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüşmelerinin görüntülerini yayınladı.

Snowdenin görüntüleri yayınlandı
14 Temmuz 2013 Pazar 11:21 tarihinde eklendi.
Toplantıdan herhangi bir görüntü ya da fotoğraf çekilmesine izin verilmezken, katılımcılardan birinin kısa bir süre çektiği görüntüler internette yer aldı.
 
Snowden konuşmasına Rusya'dan siyasi sığınma talep ettiğini ifade ederek başlıyor. Snowden, Rusya'dan geçici siyasi sığınma hakkı talep etmeyi planladığını, hareket özgürlüğü ve güvenliğini elde etmesinin ardından da Latin Amerika'ya gideceğini belirtiyor. Toplantıya katılan avukatlara göre Snowden'e geçici siyasi sığınma verilmesi en az 2-3 hafta alabilir.
 
Snowden, ABD'nin pasaportunu iptal ettiği ile ilgili kendisini bilgilendirmediğini, olayı medyadan öğrendiği eleştirisini de dile getiriyor.
 
CIA eski çalışanının amatör kameraya yansıyan görüntülerinde açıklama yapmaya çalışırken havalimanı anonslarının yapılması toplantıyı zorlaştırdığı görülüyor. Gülmekten kırılan Snowden, bunu son günlerde bir çok kez duyduğu esprisini yapıyor.
 
Hong Kong'dan Moskova'ya gelen Snowden 23 Haziran'dan bu yana transit bölgede kapsül otelde yaşamını sürdürüyor. Siyasi sığınma için başvurduğu 20'nin üzerinde ülkeden sadece Latin Amerika ülkeleri Venezüella, Nikaragua ve Bolivya, Snowden'e siyasi sığınma verebileceklerini açıkladı.