Şoförlere trafik semineri

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Tarfik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, şehir içinde çalışan servis ve dolmuş şoförlerine yönelik 'Güvenli Trafik' konulu seminer verdi.

Şoförlere trafik semineri
25 Şubat 2013 Pazartesi 21:08 tarihinde eklendi.

 

 
Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Başkomiser Ali Atlı, trafik güvenliğinin, herkesi ilgilendiren en önemli toplumsal sorunlardan biri olduğunu belirtti.

Atlı, “Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm dünyada yaptığı çalışmalarda, trafik kazaları, insan ölüm nedenleri arasında şu anda 9’uncu sırada yer aldığını gösteriyor. Ancak trafik güvenliği konusunda olumlu bir davranış değişikliği sağlamayı başaramazsak, 2030 yılına geldiğimizde trafik kazaları, yaşam kaybı nedenleri arasında 5’inci sıraya yükselecek. Yine Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, 15-29 yaş arası kişilerin ölüm nedenleri arasında trafik kazaları ilk sırada yer alıyor. Yani trafik güvenliğinde gençler en riskli grubu oluşturuyor. En verimli çağlarında hayata en fazla katıldıkları dönemde gençlerin trafik kazalarından korunması, onlarda oluşturacağımız farkındalıklarla kurallara uymalarını sağlamamız gerekiyor. Çünkü toplumumuzun yarınlarını oluşturacak gençler, aynı zamanda trafik kültürünün olumlu yönde değişmesini ağlayacak en önemli güç ve kaynak olacaktır.” dedi.
 
Ülkede günde 3 bin 500 trafik kazası meydana geldiğini ve bunların yüzde 10’unun ölümlü veya yaralamalı kazalar olduğunu ifade eden Başkomiser Atlı, “Günde ortalama 10 kişi ölüyor. 660 kişi de yaralanmaktadır. Tedavi sırasında kaybedilenlerle bu sayı iki katına çıkmaktadır. Kaza nedenlerinin yüzde 96’sı insan davranışları olmasına rağmen, yapılan anketlerde, insanlarımızın yüzde 98’i, trafikte sorumlu davrandığını belirtmektedir.'' diye konuştu. Atlı, trafik ortamının kamuya ait olduğunu, trafik ışıklarına zarar verilmemesi gerektiğini kaydetti.

CİHAN