Şoförün dikkati faciayı önledi

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde doğalgazla çalışan özel halk otobüsü seyir halinde iken motor kısmından alev almaya başladı.

Şoförün dikkati faciayı önledi
25 Mart 2013 Pazartesi 22:31 tarihinde eklendi, 1.047 kez okundu.

 

Şoförün dikkatli davranmasıyla otobüs emniyet şeridine çekildi. Yolcular indirildi ve yoldan geçen kamyoncuların da yardımıyla yangın bir faciaya yolaçmadan söndürüldü.
 
Ankara Elmadağ arası yolcu taşıyan Büyük Şehir Belediyesi'ne ait halk otobüsü Lalabel mevkiine geldiğinde motor kısmından alev aldı. Durumu fark eden otobüs şoförü Bünyamin Cüce hemen otobüsü sağa çekip durdurdu soğuk kanlılığını koruyan şoför önce yolcuları tahliye etti. Ardından da yangın tüpleriyle müdahale etti. Yanan bölgeye iki yangın tüpünü de kullanan şoföre yoldan geçen kamyoncular da durarak kendi yangın söndürme tüpleriyle yardım etti.
 
Motor kısmında başlayan yangın doğal gazla çalışan otobüsün diğer kısımlarına sıçramadan anında ve yerinde yapılan müdahaleyle önlendi. Yolcular başka bir otobüse gönderildi.
 
Olay yerinde ilk incelemeyi yapan itfaiye ekipleri yangının teknik bir arıza sebebiyle çıktığını belirledi.
 
Otobüs şoförü başından geçen olayı şöyle anlattı: "Araç seyir halindeyken içeri duman verdi. Olduğum yerde durup hemen yolcuları tahliye ettim. Aracımızda bulunan yangın tüplerinin ikisini de elime alıp yangına müdahale ettim. Yangını söndürdüm, sonra tekrar alev aldı. Sağ olsun yoldan geçen kamyoncu arkadaşlarımız durdular, yangın tüpleriyle müdahale ettiler. Yolcularımızda olsun, bizde olsun Allah’a çok şükür bir sıkıntımız yok. Yolcuyu da tahliye ettik."

CİHAN