Sofuoğlu'nun hayatı belgesel oluyor

Dünya Süpersport Şampiyonu milli motosikletçi 28 yaşındaki Kenan Sofuoğlu'nun hayatı belgesel oluyor.

Sofuoğlunun hayatı belgesel oluyor
23 Ocak 2013 Çarşamba 15:02 tarihinde eklendi, 3.141 kez okundu.

 

Sakaryalı sporcunun ana sponsoru Red Bull, başarıları ve hayat hikayesiyle dikkat çeken ve motor sporlarında Türkiye'ye ilk şampiyonluklarını yaşatan 2007, 2010 ve 2012 yıllarında Supersport Dünya Şampiyonu olan sporcunun belgeselini çekiyor.
 
Cengiz Yıldız'ın yönetmenliğinde Mojo FX yapım şirketi tarafından sürdürülen belgesel çalışmasında çekimler tamamlandı. Son çekimler Sofuoğlu'nun Sakarya'nın Serdivan İlçesinde Sapanca Gölü manzaralı villasında yapıldı. Çekimlerde, şampiyon sporcunun annesi Nurhayat Sofuoğlu ve akrabaları ile arkadaşlarının Kenan'ın bir yarışını izlerken yaşadıkları kaydedildi. Mart ayında gösterime girmesi beklenen belgeselde Kenan Sofuoğlu'nun ailesi, yaşadığı ortamlar ve kariyerinin başından günümüze kadar yaşadıkları yer alacak.
 
Annesi ve akrabalarının çekimlerini ilgiyle takip eden Dünya Şampiyonu Sofuoğlu, çekimleri görüntüleyen DHA ekibinin sorularını cevapladı. Böyle bir belgesel çalışmasının yapılmasıyla mutlu olduğunu belirten Sofuoğlu, "Türkiye'deki en büyük destekçimiz Red Bull bu işe el attı. Daha önce Federasyon da yapmıştı ama bu daha kapsamlı bir çalışma. Bir haftadır çok yoğun geçiyor sabah 06'da kalkıp çekimlere başlıyoruz. İşin en güzel kısmı da benim bile elimde olmayan görüntüler var. İnşaallah ben de herkesle birlikte izleyeceğim. Bende izleyeceğim zamanı sabırsızlıkla bekliyorum. Kariyerim başından bu güne kadar olanlar; özellikle de şu anki hayatım yaşadıklarımız, geçmişteki yarış görüntülerim hepsi bir araya getiriliyor. Çünkü benim arşivimde de böyle görüntüler yok. Hiç birini de saklamadım. Yarışmaktan başka bir şey düşünmedim açıkçası" dedi.
 
Supersport Dünya Şampiyonasında 24 Şubat'ta Avustralya etabıyla başlayacak olan yeni sezonu da değerlendiren Şampiyon Motosikletçi, "Bu belgeselin zor tarafı yeni sezon oldu. Önümüzdeki hafta testlerim başlıyor. Bir hafta boyunca yorulduk, inşaallah test sürecini de etkilemez. Pazartesi günü ilk testim var. O testten iki hafta sonra Avustralya'da ilk yarışımız var. Bir ay bile kalmadı yarışıma. Oyüzden biraz heyecanı da var. Aylarca sezonun başlamasını beklersiniz. Yeni rakipler çıkacakonları tanıyacağız. Özellikle sezonun ilk yarışı çok zor olur. En büyük amaç da ilk yarışı kazanmak. İnşaallah Avustralyadaki ilk yarışta ilk birinciliğimizi alırız" diye konuştu.
 
Yönetmeni Cengiz Yıldız da çekimlerin ardından soruları cevaplayarak belgesel hakkında bilgi verdi. Yıldız 'Çekimler tamamlandı. Son gün de röportaj çalışmamız olacak. Bu Kenan Sofuoğlu'nun hayatının belgeseli. Nereden buralara geldi. Azminin, çalışkanlığının, başarısının öyküsü. Hayatının öyküsü, Avrupa'daki yalnızlığının öyküsü, tekrar Sakarya'ya dönüşünün öyküsü. Aslına bakarsanız Kenan iki tane ağabeyini kaybediyor. Babasını kaybediyor. Kariyeri de böyle şekilleniyor diyebiliriz. Annesinin desteği her zaman var. İki ağabeyinin kaybına rağmen dünya şampiyonu olan bir şampiyon Kenan. Ve bunu 3 kere tekrarlamış. Bunun örnekleri dünyada çok fazla yok. Ve bizler sahip çıkmalıyız Türkiye'den böyle bir şampiyon çıktığı için. Tabi bunda ailesinin desteği çok fazla" ifadelerini kullandı.
 
Belgeselden ilk görüntülerin önümüzdeki günlerde basına servis edilmesi bekleniyor. Kamera arkası görüntüleri ise DHA tarafından tüm abonelere geçildi.

DHA