Soğuk vagonlarda 200 ceset

Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının enkazındaki yaklaşık 200 ceset soğutulmuş tren vagonlarıyla bilinmeyen bir yere götürüldü.

Soğuk vagonlarda 200 ceset
21 Temmuz 2014 Pazartesi 13:10 tarihinde eklendi.
Ukrayna'nın doğusunda 298 yolcusuyla birlikte düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçağın enkaz çalışmaları devam ediyor. Ukraynalı yetkililer şu ana kadar 251 cansız bedene ulaştığını belirtti.
 
Enkazdan çıkarılan 200 ceset ise, soğutulmuş trenlere konularak bilinmeyen bir yere götürüldü. Cansız bedenlerin soğutulmuş vagonlara yerleştirilmesi, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin "ölüm trenleri"ni hatırlattı.
 
Cesetlerin ayrılıkçıların kontrolündeki Torez kentine götürülmüş olabileceği belirtiliyor.
 
Ukrayna ise, 251 cansız bedenin bulunduğunu belirtti. Uluslararası gözlemcileri bölgeye yaklaştırmayan Rus yanlısı ayrılıkçılar, uçağın büyük parçalarını da enkazdan vinçlerle kaldırmaya başladı.
 
Batılı ülkeler buna tepki gösterdi. Enkazda delillerin bu şekilde karartıldığına dikkat çekiliyor. Düşürülen uçakta vatandaşlarını kaybeden ülkeler, Rus yanlısı ayrılıkçıların cesetlere el koymasına da tepkili. Naaşların bir an önce ülklerine gönderilmesi çağrısı yaptıldı.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Rusya'nın uçağın düşürülmesinde kullanılan füze sistemlerini temin ettiğine ve bu sistemlerin kullanılması için ayrılıkçılara eğitim verdiğine dair çok güçlü kanıtlar var" dedi.