Şok dava !

MANKEN- oyuncu Serenay Sarıkaya'ya dava açan Antalya'daki ajansı Esline'nin sahibi Esra Keskinol, "Ben olmasam Serenay olmazdı" dedi.

Şok dava !
29 Mart 2015 Pazar 12:05 tarihinde eklendi, 1.282 kez okundu.
MANKEN- oyuncu Serenay Sarıkaya'ya dava açan Antalya'daki ajansı Esline'nin sahibi Esra Keskinol, "Ben olmasam Serenay olmazdı" dedi.
 
Ünlü manken- oyuncu Serenay Sarıkaya, ilk ajansı Antalya'daki Esline'nin sahibi eski mankenlerden Esra Keskinol ile mahkemelik oldu. Antalya'da mankenlik yaptığı dönemde sözleşme imzaladığı Esline Ajans'ın sahibi Esra Keskinol, Sarıkaya'ya, ajansı devre dışı bırakarak reklam ve dizi tekliflerini kabul ettiği gerekçesiyle sembolik olarak 3 bin 500 TL'lik tazminat davası açtı. Serenay'ı 2007 yılında annesinin ajansına kayıt yaptırdığını belirten Keskinol, İstanbul'a taşınıp ünlü olduktan sonra sözleşme koşullarına uymadığını ve ajans komisyonlarını ödemediğini ileri sürdü.
 
"Ticari bağlantılarımı, tecrübemi ve şahsi imkanlarımı Serenay için seferber ettim" diyen Keskinol, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"2007 yılında sözleşmesini annesi ile birlikte imzaladı. O günden sonra bizzat kendim onu yetiştirdim, manken yaptım. Miss Europa Junior Güzellik Yarışması'na katılması için kendi bağlantılarımı devreye soktum. Oradan dereceyle döndü. Esline Ajans sayesinde ismini ve kendisini tanıdılar. Buraya geldiğinde mankenlik nedir bilmiyordu. Güzellik yarışmasına gönderdim, klip, dizi ve reklam filmlerinde oynamasını sağladım. Ben olmasam Serenay Sarıkaya diye birisi olmayacaktı."
 
KOMİSYONLARI ÖDEMEDİ
 
Sarıkaya'nın sözleşme şartlarının hiçbirini yerine getirmediğini öne süren Keskinol şöyle konuştu:
 
"Dava, sözleşme şartlarını yerine getirmediği, kendi yaptığı işlerden ajansına ödemesi gereken yüzde 20'lik komisyonları ödemediği için açıldı. 2007 yılında imzalanan sözleşmenin süresi 5 yıldır. Sözleşme bozulmadığı takdirde aynı şartlar ile ikinci 5 yıla devreder. Sözleşmede yazanlar açık ve net ortada. Bu nedenle de kendisine dava açtım. Bu saatten sonra hakkımı mahkemede arayacağım. Burası bir ticarethane. Bana ödemesi gereken komisyonlar var." 
 
Serenay Sarıkaya'nın halen ajansının sözleşmeli mankeni olduğunu kaydeden Esra Keskinol, avukatı Ayşegül Hanyanoğlu aracılığıyla oyuncuya İstanbul'da Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde dava açtığını ve hakkını sonuna kadar arayacağını sözlerine ekledi.