Şok eden fatura!

Antalya'da evine 725 bin TL elektrik faturası gelen Halil Mert (29) isimli vatandaş faturayı görünce şaşkına döndü.

Şok eden fatura!
07 Eylül 2013 Cumartesi 13:51 tarihinde eklendi, 1.031 kez okundu.

Kepez ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde eşi ve tek çocuğuyla yaşayan Halil Mert’in dairesine bir süre önce görevliler elektrik faturası bıraktı. Aile sakinleri fatura üzerinde yazan bol rakamlı tutarı okuyamayınca telefonla Halil Mert’i arayarak durumu bildirdi. Mert de, faturanın telefonla fotoğrafının çekilip internet üzerinden kendisine gönderilmesini istedi. Mert, telefonuna gelen 725 bin 245 lira 50 kuruşluk faturayı görünce şoke oldu.

Daha önceki aylarda evine ortalama 80 ile 100 lira tutarında elektrik faturası geldiğini söyleyen Mert, ilgili elektrik firmasını arayarak fatura tutarına itiraz etti. Yetkililer, Mert’e faturada bir yanlışlık olabileceğini, faturayı alıp kendilerine getirmesini istedi.

Bir su firmasında aylık bin lira maaşla çalıştığını söyleyen Halil Mert, yetkililerin hem faturayı yanlış kestiğini hem de yapılan bu yanlış işlemin faturasını da kendisine çıkarmalarından şikayetçi oldu. “Gelen faturayı ödemeye sülalemin malvarlığı yetmez.” diyen Mert, faturayı sosyal medyada da paylaştığını söyledi. Sosyal paylaşım sitesinde de hem arkadaşlarının hem de akrabalarının faturayı görünce şok olduğunu kaydeden Mert, çoğu insanın fatura üstündeki tutarı dahi okumakta zorlandığını ifade etti. Mert, “ Arkadaşlarım bile ‘sen yardım hesabı aç, biz sana para yatıralım, fatura tutarını ödeyelim’ diye şaka yapıyorlar.” diye konuştu.


CİHAN