Şok iddia! Suriye Mekke'yi bombalayacaktı

Suriye'nin, geçen Ekim ayındaki Hac ziyareti döneminde Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde "büyük bir kitle bombalama eylemi" planladığı öne sürüldü.

Şok iddia! Suriye Mekkeyi bombalayacaktı
29 Ocak 2013 Salı 14:02 tarihinde eklendi, 1.341 kez okundu.

Suudi Arabistan'a iltica eden Suriyeli eski bir askeri yetkili, eylem talimatının Şam'daki Esad Yönetimi'nden geldiğini söyledi. Buna göre, eylem, Cidde'deki bir Hizbullah hücresiyle koordineli olarak uygulamaya konulacaktı. 

 
Cidde'deki Suriye Konsolosluğu'nda görevli olduğunu belirten "İmad El Haraki" adındaki Suriyeli eski askeri bir yetkili "El Hayat" gazetesine yaptığı açıklamada, ailesiyle Tayland'da tatil yaparken Konsolos Yardımcısı'ndan telefon aldığını anlattı. İmad El Haraki, "Mekke'deki bir operasyonda yer alacağımı ve daha sonra Suriye'de lüks bir yaşam içinde olacağımı söyledi" dedi. El Haraki, Konsolos Yardımcısı Şevki Şamat'ın, bombalama eyleminin, en az üç milyon kişinin Arafat Dağı'nda toplandığı 25 Ekim günü düzenlenmesi için emir aldığını ifade etti. 
 
El Haraki, planlanan bombalama eyleminden iki gün önce Suudi yetkililere durumu bildirdiğini kaydetti. 25 Ekim günü, Suudi Arabistan, Cidde'deki Suriye Konsolosluğu'nda görev yapan üç diplomatın sınırdışı edilmesine karar verdi. Riyad bunun gerekçesini açıklamadı. 
 
İmad El Haraki, bilginin kendisinden çıktığını Şam'ın öğrendiğini, Suudi Arabistan'dan iltica talebinde bulunduğunu ve bu isteğinin kabul edildiğini söyledi. 
 
Suriye'deki bir mahkeme El Haraki'yi gıyabında idama mahkum etti.

Habertürk