"Sokak çetelerini yok ettik"

AK Parti Kozan Belediye başkan adayı Kazım Özgan ve İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili, AK Parti Belediye Meclis üyesi aday adayı Mürşit İnceler’in ev sahipliğinde köy meydanında düzenlenen toplantıya katıldı.

Sokak çetelerini yok ettik
10 Şubat 2014 Pazartesi 19:31 tarihinde eklendi.

Programda konuşan AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, “Bu seçim sonrası ülkemiz on iki yıl geriye mi gidecek yoksa Başbakanımızın çizdiği yolda mı ilerleyecek buna siz karar vereceksiniz.” dedi. Artık 2023’lerin hesabını yapan bir ülke olduklarını kaydeden Bilgili, sağlık, ulaşım ve ekonomi alanında hükümetin faaliyetlerine değindi.

On yıllık hizmetleri döneminde ilçeye bağlı tüm köylere imkanlar doğrultusunda hizmetler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kozan Belediye Başkanı ve adayı Özgan ise “2004 yılında Kozan halkı vekaleti bize verdi. Biz de 9 yıl boyunca en iyi görevi yapma gayretinde olduk.

Yine köylerimiz bize oy verdi vermedi demeden cenazesinden düğününe kadar geldik. İlaçlamadan tutun da araç gerece kadar hep köylerimize hizmet verdik. Tüm köylerimize destek olmaya çalıştık. Ama yeni yasa ile birlikte artık köylerimiz ilçemizin birer mahallesi olacak. Köylerimize hizmetlerin bir kısmı Kozan bir kısmı Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek. Bunlar köylünün ve halkının dostu Başbakan'ın birer hizmetidir.” diye konuştu.

"BU HALK EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİL BELEDİYE BAŞKANI SEÇİYOR"

Muhalefetin eleştirilerine cevap veren Başkan Özgan, şunları söyledi: “Şimdi adayın biri çıkmış ben esrarı bitireceğim diyor. Zannedersin emniyet müdürü seçiyoruz. Benim evim 2004 yılında kurşunlanmıştı. Allah’a şükürler olsun 2004 yılından bu yana kurumlarımız ile el ele vererek ilçemizde sokak çetelerini yok ettik.

Son zamanlarda ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de çok sık narkotik operasyonlar düzenleniyor. Hatta geçen gün adliyeye gittim 250 kilo esrar ele geçirilmiş. Ondan bile haberi yok. Haberin yoksa git adliyeden bunları öğren. Polislerimizi, emniyet müdürlerimize bunların saygısı yok. Sen belediye başkanı olacaksın. Bu ülkenin emniyet müdürü de var, polisi de. Geçmiş yılları sen benden çok iyi bilirsin.”

“SİYASETİ BIRAKIP SAĞLIK UZMANI OLMUŞLAR”

Muhalefetin su üzerinden gerçekleştirdiği açıklamaları değerlendiren Özgan, “Birileri suyunuza lağım karışıyor diyor. Sen çevre bakanlığında uzman mısın? Veya sağlık uzmanı mısın? Allah’a şükürler olsun on yıldır tek bir defa bile su konusunda halkımız bir sorunla karşılaşmadılar.

Geçen seçimde de yine adaylardan bir tanesi bu iddiayı ortaya attı ve sınıfta kaldılar. Sen de sınıfta kalacaksın. Sularımız sürekli denetleniyor ve raporlar halinde bizlere sunuluyor. Böyle siyaset yapma. Ben kaleyi yapıyorsam sen de Karasis Kalesi'ni yapacağım de. Ben Atatürk Parkı'nı yaptıysam sen de Yüksekören’e park yapacağım de.” şeklinde konuştu.

Özgan, “2004 yılında ilçemize bir meyve suyu fabrikası kurulsa iyi olur derlerdi. Bakın bugün Organize Sanayi Bölgemizde meyve suyu fabrikası kuruldu. O gün biri çıkmış yerel bir televizyonda Organize Sanayiyi biz bitirdik diyor. Nasıl bitirdin sen? Organize Sanayi Bölgesi sizin zamanınızda yatırım planından çıkmış. Altyapısı yoktu. Hepsini bu dönemde biz yaptık.

Atatürk Parkı’nın kamulaştırılması Mustafa Azgın zamanında yapılmış ve ağaçlandırılmış. Allah razı olsun. Biz de ne yaptık, bu parkımızı en iyi şekilde hizmetlerle donattık ve Azgın’ın ismini otogara verdik. Biz yapılan hizmetlerden Allah razı olsun deriz.

Daha önce çevre yolunun projesini çizip bırakmışlar ama bir çivi bile çakmamışlar. Acaba kandırabilir miyiz? Diyorlar. Ama artık milletimiz biliyor. Kimseyi kandıramazsınız. Sayın Mehmet Açıkgöz dönemi ile bizim dönemimiz arasındaki farkı herkes biliyor. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” ifadelerini kullandı.

"TORUN İLÇEMİZDEKİ TOKİ KONUTLARININ MİMARIDIR"

İlçeye gerçekleştirilecek olan hizmetler noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin önemine değinen Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Büyükşehir seçimi bizim için çok önemli çünkü hizmetlerin birçoğunu oradan alacağız. Bizim adayımız Abdullah Torun’dur. 2002-2007 arası milletvekilimizdi.

Torun, ilçemizdeki TOKİ konutlarının mimarıdır. 864 aile ilçemizde ev sahibi oldular. Bu konutların ilçemize yapılmasında Sayın Büyükşehir adayımızın milletvekilliği döneminde katkısı çok büyüktür. Kendisi adam gibi adamdır. İlçemizde vermiş olduğunuz ve vereceğiniz desteği Adana Büyükşehirde de Sayın Torun’a vermenizi bekliyor, 30 Mart’ta lambayı güçlenerek aydınlatmanızı diliyorum.” şeklinde konuştu.


CİHAN