Sokak hayvanları için kermes

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kozan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kozan Belediyesi'nin bir süre önce yaptırdığı hayvan barınağına tıbbi malzeme ve gıda maddesi yardımında bulunmak amacıyla kermes düzenledi.

Sokak hayvanları için kermes
18 Mayıs 2013 Cumartesi 19:30 tarihinde eklendi.

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda açılan kermeste Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Başkanı Adnan Gökten, "Öğrencilerimiz, ilçe halkımızda var olan hayvan sevgisini tetiklemek ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla böyle bir girişimde bulundu. Yerel yönetimlerin de bu konudaki desteğinin artarak devam etmesi gerekiyor. Kozan'da hasta ve sakat hayvanlar var. Vatandaşlarımızın duyarlı destekleri ve yardımları ile bu hayvanlarımıza el uzatılacak." dedi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Öğrencileri, sokak hayvanları konusundaki duyarlılıkları ve anlamlı girişimlerinden dolayı kutluyorum. Böyle duyarlı bir davranış sergilediler bu duyarlılığını devam etmesini istiyorum." diye konuştu.

Kozan Meslek Yüksekokulu öğrencileri de kermesi, insanların hayvan haklarına saygılı olmaları ve hayvanlara şefkat ve sevgi ile yaklaşmalarına katkı sağlamak, sokak hayvanların da yaşamaya ve sevgiye hakkı bulunduğunu anlatabilmek için düzenlediklerini belirtti.


CİHAN