Sokak ortasında korkunç infaz

Meksika’da 2006 yılında eski devlet başkanı Felipe Calderon’un uyuşturucu kartellerine savaş ilan etmesiyle zirveye çıkan şiddet, her geçen dün daha fazla insanın hayatına mal oluyor.

Sokak ortasında korkunç infaz
25 Mart 2013 Pazartesi 15:52 tarihinde eklendi.

 

Uyuşturucu kartellerinin neden olduğu şiddet, Meksika’da kan dökmeye devam ediyor. Ülkenin batısındaki Michoacán eyaletinin başkenti olan Uruapan’da, sokak ortasında yedi erkeğe ait ceset bulundu. Cesetler, başlarından vurulmuş halde, yan yana dizilmiş sandalyelere oturtulmuş bir şekilde bulunurken, bazılarının göğsünde tehdit içerikli mesaj yer aldığı belirtildi.
 
SkyNews haberine göre, tehdit mesajlarından birinde, “Uyarı: Bu durum tüm haydut, yankesici, tecavüzcü, haraççı ve gapçıların başına gelecektir” ifadesi yer aldı.
 
70 BİN KİŞİ ÖLDÜ
Öldürülen kişilerin, şehirdeki bir araba yıkayıcısında çalıştığı belirtilirken, elleri, ayakları bağlı ve başlarına çuval geçirilmiş olduğu görüldü.
 
Kentin en işlek caddelerinden birine bırakılan kimliği bilinmeyen erkeklerin neden öldürüldüğü bilinmiyor. Cesetlerin sabaha karşı yerel saatle 05.30 sularında Pepsi şişeleme fabrikasının yakınlarında bulunduğu belirtildi.
 
Meksika’da uyuşturucu kartellerinin neden olduğu şiddet en son Guerrero eyaletinde yaşandı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü silahlı kişilerin Ciudad Altamirano kentinde açtığı ateş sonucu 7 polis öldü.
 
Uyuştucu şiddetinin, 2006’dan bu yana 70 bin insanın hayatına mal olduğu düşünülüyor.

NTV