"Sokakta köpek var" sözüne tepki

Spor Bakanı Suat Kılıç, “Sokakta köpekler gördüm” diyerek Türkiye’yi terk ettiği iddia edilen Rus tenisçi Maria Sharapova’ya tepki gösterdi. Kılıç, “Bu tür eleştiriler yapmak doğru da değil, şık da değil, vicdani de değil” dedi.

Sokakta köpek var sözüne tepki
29 Ekim 2011 Cumartesi 14:53 tarihinde eklendi, 1.103 kez okundu.

 

Atletizm pisti temel atma töreni için Bolu'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Suat Kılıç, TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'na katılan Rus tenisçi Maria Sharapova'nın Türkiye'yi terk ettiği yönündeki haberleri değerlendirdi.
 
Bakan Kılıç, şöyle konuştu:
 
"Aldığı yenilgiden sonra ülkeyi terk etmek ne demektir onu bilmiyorum ama doğrusu sakatlığı ya da performansının düşüklüğü nedeniyle de Türkiye'yi kabahatli ülke olarak görüyorsa da bu noktada bizim bir kabahatimiz yok.
 
Hiçbir raketin, hiçbir tenisçinin kendi ülkesinde göremeyeceği kadar yüksek bir misafirperverlik ile karşılandılar. Kaliteli bir organizasyonda tenis oynama imkanı yakaladılar.
 
Öyle 'sokakta köpek gördüm' türünden Türkiye'ye yönelik eleştiriler yapmak doğru da değil, şık da değil, vicdani de değil.
 
Bu ülkede her canlının yaratılmış olmaktan dolayı yaşama hakkı vardır. Bu coğrafyanın insanları bütün canlıların yaşama haklarına saygı duymaktadır.”